Helyi közélet

2012.06.10. 11:07

Jön a nyár, a turisztikai idény - a Rendőrség is felkészült

A nyári turisztikai idény legfontosabb rendőri feladata Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is a turistaforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű térségek, helységek közbiztonságának, közrendjének megszilárdítása, az ország gazdasági életében fontos szerepet betöltő idegenforgalom zavartalanságának, az üdülővendégek nyugalmának biztosítása, a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a turistaforgalom nemkívánatos jelenségeinek visszaszorítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése.

A nyári turisztikai idény legfontosabb rendőri feladata Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is a turistaforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű térségek, helységek közbiztonságának, közrendjének megszilárdítása, az ország gazdasági életében fontos szerepet betöltő idegenforgalom zavartalanságának, az üdülővendégek nyugalmának biztosítása, a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a turistaforgalom nemkívánatos jelenségeinek visszaszorítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése.A Rendőrség a nyári időszakban arra törekszik, hogy megyénk turisztikailag frekventált területein – így különösen Miskolc-Lillafüred, Miskolc-Tapolca, Miskolc-Diósgyőr, Miskolc belvárosa, Aggtelek, Jósvafő, Szerencs, Tokaj, Sárospatak, Mezőkövesd-Zsórifürdő, Bogács, Tiszaújváros – turistákat irritáló, valamint a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények ne történjenek. Ennek érdekében a turistaforgalom által érintett területeken, nagyobb városközpontokban gyakoribb rendőri jelenlétre lehet majd számítani. Az idegenforgalmilag frekventált területeken, így a Miskolci, az Edelényi, a Sárospataki, a Szerencsi, a Mezőkövesdi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egyes körzeteiben idegen nyelvet beszélő rendőrök látnak el közterületi szolgálatot. 

A turisztikai idényben fokozott és összehangolt bűnügyi, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi, közlekedés-biztonsági, idegenrendészeti ellenőrzésekre is sor kerül a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, valamint az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények megelőzése érdekében. A fokozott ellenőrzések során a Rendőrség együttműködik a Borsod- baúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének felügyelőivel, a BÁH Észak-Magyarországi Regionális Igazgatóságával, a B-A-Z. MKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével, a Nemzeti Adó– és Vámhivatal, a B-A-Z. MKH Közlekedési Felügyeletének munkatársaival, a polgármesteri hivatalok szakigazgatási szerveinek vezetőivel. A megyénk strand-, és gyógyfürdőit meglátogató hazai és külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése, áldozattá válásuk elkerülése érdekében a korábbi években kidolgozott komplex bűnmegelőzési figyelemfelhívó programcsomag hasznosítására is sor kerül.

A hatóság továbbá fokozott figyelemmel kíséri a szabad vizek, bányatavak, horgásztavak területén a fürdési tilalmat megszegőket. Az utazóközönség, valamint a fürdővendégek tájékoztatásának elősegítésére a Rendőrség idegen nyelveken is elkészített bűn- és baleset megelőzési tanácsokat tartalmazó hangkazettát juttat el a Borsod Volán Zrt. és a MÁV Zrt. kijelölt pályaudvaraira, valamint a megye nagyobb idegenforgalmat lebonyolító strandjaira. A 24 órás idegen nyelvű panaszfelvétel lehetőségének biztosítására a rendőrkapitányságok ügyeleti számai hívhatók.

Miskolci Rendőrkapitányság

Miskolc, Fábián kapu 4. Tel: 46/514-511

Edelényi Rendőrkapitányság

Edelény, Miklósi Gy. u. 7. Tel: 48/524-000

Encsi Rendőrkapitányság

Encs, Petőfi u. 75/A Tel:46/587-277

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Kazincbarcika, Barátság tér 3. Tel: 48/510-550

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Mezőkövesd, Egri u. 2. Tel:49/505-440

Ózdi Rendőrkapitányság

Ózd, Jászi O. u. 2. Tel: 48/570-070

Sárospataki Rendőrkapitányság Sárospatak, Rákóczi u. 37. Tel: 47/513-030

Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság

Sátoraljaújhely, Kazinczy u. 37. Tel: 47/523-007

Szerencsi Rendőrkapitányság

Szerencs, Bekecsi u. 10. Tel: 47/563-340

Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Tiszaújváros, Tisza u. 2. Tel: 49/544-290

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában