Helyi közélet

2012.06.22. 10:52

Igazgatóváltás: „A demokrácia megcsúfolása”

Miskolc - A Földes és az Avasi Gimnázium diákjai egymás iskolájában is demonstrálnak az igazgatóváltás ellen.

Miskolc - A Földes és az Avasi Gimnázium diákjai egymás iskolájában is demonstrálnak az igazgatóváltás ellen.A Földes Ferenc Gimnázium péntek délelőtti évzáróján az Avasi Gimnázium néhány diákja is részt vett, így fejezték ki közös tiltakozásukat az iskolaigazgatók leváltása ellen. A csütörtöki közgyűlési ülésen ugyanis mindkét gimnázium jelenlegi igazgató pályázatát leszavazták a képviselők.

Legtöbb földesista fekete szalaggal érkezett az évzáróra, akinek nem volt, annak az avasis diákok osztottak szalagot. A diákok azt mondták lapunknak, a demokrácia megcsúfolása, hogy a politikusok döntenek az iskolaigazgatók sorsáról, hiszen az iskolában folyó munkát egyedül a tanárok, a diákok és szülők tudják a valóságnak megfelelően értékelni. A Földesben ragaszkodnak Veres Pálhoz, az Avasiban pedig Arday Istvánhoz.

Lemondott a vezetés

Arday István 15 éve igazgató, mindig kiállt a diákok és az iskola mellett, szigorú ugyan, de igazságos, és azt szeretné, hogy minél többet tudjunk – mondták lapunknak az avasis diákok a Földes Gimnáziumban, miközben az évzáró végét várták. Nevüket nem árulták el, mert a közgyűlés ülése után azt a következtetést vonták le, hogy a politikusok bármit megtehetnek, akár még a diákoknak is árthatnak. Véleményük szerint, amikor igazgatói posztokról döntenek a képviselők, maximálisan figyelembe kellene venniük a tantestület, a szülők és a diákok akaratát. Most azonban nem ez történt, és ezért szervezték a mai szalagos akciót is. A diákok úgy tudják, az Avasi Gimnáziumban a közgyűlés döntése után lemondott a gazdasági igazgató és a két igazgatóhelyettes is.

Nem árthatnak

Illavszky Vanda, a Földes diákja már túl van az érettségin, ezért elárulja nevét. Mint mondja, neki már nem árthatnak.

– Megdöbbentett, hogy nem Veres Pál lesz az igazgató, mert nála emberségesebb vezetőt nem tudok elképzelni – fogalmaz, hozzátéve –, az igazgatóváltásból az iskolának csak hátránya származhat. Nem jó, hogy ilyesmibe a politikusok beleszólnak – jegyzi meg.

Az Észak-Magyarországnak hamarosan nyilatkozik Molnár Péter, az oktatási bizottság elnöke, aki elmondja, melyek voltak az igazgatók „leváltásának” szakmai indokai.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában