Helyi közélet

2012.06.05. 18:52

Felgyorsítják az uniós pénzek felhasználását

Miskolc - Miskolcon indult el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szakmai workshop rendezvénysorozata.

Miskolc - Miskolcon indult el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szakmai workshop rendezvénysorozata.A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) célja, hogy az elkövetkezendő években felgyorsítsa a 2007-13-as uniós költségvetési időszakban Magyarország rendelkezésére álló 8209 milliárd forint felhasználását. Ennek érdekében az NFÜ szakmai workshopsorozatot szervez, melynek első helyszíne Miskolc volt kedden. A siker kulcsa elsősorban a projektgazdák kezében van - jelentette ki Petykó Zoltán, az NFÜ elnöke. A cél, hogy a hátralévő időben a kedvezményezetti oldalról a lehető legtöbb számla kerüljön be a rendszerbe. Ehhez mi már előkészítettük az intézményi hátteret, és most a pályázókon, a megvalósításon van a sor - hangoztatta. Beszélt a fejlesztéspolitika jelenlegi helyzetéről, az államigazgatási, önkormányzati és non-profit szféra, de a gazdasági szféra forráslehívást akadályozó gyakori problémáiról és azok megoldásairól is. Elmondta, hogy az észak-magyarországi régióba eddig 512 milliárd forint értékű uniós támogatás áramlott. Az uniós forrásokra épülő pályázatok népszerűségét mutatja, hogy eddig közel 11 000 pályázat érkezett a régióból az NFÜ-höz.

Kormány Krisztián, a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója hozzátette: „a régióban jelenleg is több pályázati konstrukció áll nyitva az Új Széchenyi Terv keretein belül, összesen több mint 30 milliárd forint értékben.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában