Helyi közélet

2012.06.13. 16:38

Drogellenes nap, többszáz diákkal

Ózd - A tizenéves korosztályt célozták meg a második ózdi drogellenes nappal.

Ózd - A tizenéves korosztályt célozták meg a második ózdi drogellenes nappal.Többszáz helyi általános és középiskolás látogatott el az Olvasó épületébe, ahol második alkalommal rendezték meg az Élj Tisztán elnevezésű, kábítószer ellenes napot. A fiatalok a program első felében egy drogprevenciós játékos vetélkedőn mérték össze a tudásukat, ezután pedig a színházteremben hasznos kisfilmek hívták föl a figyelmet a szerek veszélyeire. Sztárvendégként Szabó Győző mesélt a múltjáról. A színművésznek a közelmúltban jelent meg a Toxikoma című kötete, amely a kábítószeres életszakaszát eleveníti föl. Őszintén vallott a fiatalságáról, amihez szervesen hozzátartoztak a bódító szerek és kemény drogok is.

A lánya miatt is

- Több mint egy évtizede tiszta vagyok, így most jött el annak az ideje, hogy őszintén beszéljek az akkori eseményekről – fogalmazott Szabó Győző. Bennem volt, és úgy éreztem, hogy ki kell írjam magamból. Ez volt az egyik ösztönző erő, a másik pedig a kislányom és a hozzá hasonló diákok. Nap, mint nap hallom, hogy az iskolákban jelen vannak a rendkívül veszélyes és alattomos partidrogok. A könyv kapcsán ha csak egyetlen fiatalt sikerül ráterelni a helyes útra, már nem volt hiábavaló a munkám.

Az ózdi diákok is hasznosnak ítélték a II. Élj Tisztán Napot. Kerekes Alexandra kérdésünkre elmondta: fontosak az ilyen és ehhez hasonló ismeretterjesztő előadások, hiszen folyamatosan leselkedik rájuk a veszély. Az ózdi iskolás szerint el lehet kerülni a kábítószerrel történő találkozást, ha a diákok sehol, semmilyen körülmények között nem állnak szóba a terjesztővel.

Új információk

- Örülök, hogy folytatódott ez a rendezvény, tavaly és idén is nagy sikere volt – ezt már Pappné Szalka Madolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója mondta. – Mi a kultúra és az ismeretterjesztés oldaláról tudjuk megközelíteni a prevenciós feladatot. Egész biztos, hogy sokan kaptak új információkat az előadások során, és a fiatalok pedig reményeink szerint ezek után tartózkodni fognak a káros szerek használatától. Bízom benne, hogy ez a hagyomány folytatódni fog, és jövőre is ennyi ózdi diákkal találkozhatunk a drogellenes napon az Olvasóban.

ÉM-ME

Képalá: Szabó Győző őszintén beszélt kábítószeres múltjáról. Fotó: M.E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában