Helyi közélet

2012.06.09. 17:07

Bükki Hegyi Maraton - Ez nem a futottak még kategória

Miskolc - Immár huszadik alkalommal került megrendezésre szombaton Bükki Hegyi Maraton, a tavaly elhunyt főrendező, a verseny megálmodójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére.

Miskolc - Immár huszadik alkalommal került megrendezésre szombaton Bükki Hegyi Maraton, a tavaly elhunyt főrendező, a verseny megálmodójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére.

- Egész évben arra készült a Miskolci Nike Klub, hogy bebizonyítsuk; futunk - jelentette ki a viadal délelőtt fél 11-es startja előtt nem sokkal Pusztai László. - Teljes létszámban itt vagyunk, jómagam heti négy alkalommal készültem erre a megmérettetésre, heti 30 kilométernyi futással. A félmaratonon indulok a feleségemmel, a gyerekek pedig a 10 kilométeres kismaratonra húztak cipőt.

Horváth Imre nem tervezett nagy távot. Igaz mint azt elárulta fél éve gondolt egyet, és változtatott az életén. "Most csak az alig 4 kilométeres maratonkát vállaltam be, még nagyobb távot nem merek. Teljesen hobbiszinten mozgok, hiszen nem futok, hanem csak kocogok. Hogy miért léptem erre az útra? A legutóbbi születésnapomon valami elpattant, és jött a kocogás. Letettem a cigarettát, és másképpen is étkezem.

Már az égi pályákról

- Hosszú évek részvételi rekordját sikerült megdöntetünk az idén, hiszen a négy versenyszámban összesen 387-en indultak el - nyilatkozta a királyasztali rajtok után Szűcs István, a jubileumi maraton verseny-igazgatója. - Sőt! A maratonka családi túra és futónapon további 74 indulónk volt. Sajnos a sors úgy tendezte, hogy erről a 20 évről nekem kell mondanom valamit, pedig ez Kisgyörgy Ádám barátunkat illetné meg... Ő volt a kitalálója, az atyja; szó szerint ő tartotta életben haláláig, 18 éven át. Szomorú, hogy tavaly márciusban az égi futópályákra költözött, s ott figyeli azt, hogy mi miként folytatjuk az örökségét. Én az 1991-es első versenyen még lefutottam a teljes távot, de azóta is minden versenyen itt vagyok - az elmúlt közel egy évtizedben már szervezőként. Ez a verseny a környezet, a helyszín és a pályák miatt igazi kuriózum. De minden túlzás nélkül a rendezők miatt is, ugyanis aki eljön segíteni nem a jelképes rendezői díjért teszi. Hanem mert szereti amit csinál, mert szereti ezt a versenyt és a közösséget. Örömteli az is, hogy a világ elitjéhez tartozó hegyimaraton futónk, Németh Csaba építi a pályát egyesületünk szakmai alelnökeként, illetve a barátok és a családjuk dolgozik a csapatban. Ezt hiszem ez az a bizonyos nagybetűs CSAPAT.


Ez volt az idei menü

ULTRAMARATON (63 km): változó minőségű erdei út. Szintidő 8 óra.

MARATON (42,3 km): változó minőségű erdei út. Szintidő 6 óra.

FÉLMARATON (21 km): változó minőségű erdei út. Szintidő: 3 óra.

KISMARATON (10,5 km): változó minőségű erdei út. Szintidő: 1,5 óra.

HEGYEN - VÖLGYÖN MARATONKA (3,2 km): változó minőségű erdei út. Korhatár nincs. A távot futva és túrázva is lehet teljesíteni!

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában