Helyi közélet

2012.06.25. 14:03

A nyárit majd szeptemberben az őszi váltja

Miskolc - "A munkacsoport az egyeztetések során a lakosság kérésének is megfelelően kidolgozott."

Miskolc - "A munkacsoport az egyeztetések során a lakosság kérésének is megfelelően kidolgozott."Mennyire vették figyelembe a 69-es Felső-Majláthra "telepítésekor" például a berekaljai lakosok véleményét? A tömegközlekedést igénybe vevő miskolciak, vagy például az önkormányzati képviselők véleménye mennyire számít, számított az új menetrend kialakításakor? - kérdeztük az MVK Zrt. illetékesét az új nyári menetrend kapcsán.

- A nyári menetrendet Miskolc polgármesterének, Dr. Kriza Ákosnak a kérésére a közösségi közlekedés megújítására létrehozott munkacsoport készítette elő, civil és szakmai szervezetek bevonásával. - fogalmazott Csontos Ágnes, az MVK Zrt. PR főmunkatársa. - A nyári menetrend bevezetésétől kezdődően a diósgyőri helyett a felső-majláthi buszvégállomásról indulnak a 69-es autóbuszok. A munkacsoport az egyeztetések során a lakosság kérésének is megfelelően kidolgozott a 9-es, 69-es viszonylatok összekapcsolásával a berekaljai lakosok kiszolgálására egy kedvezőbb megoldást, mivel közvetlen, átszállás nélküli eljutást biztosít Diósgyőr városközpontig, illetve az Újgyőri főtérre, valamint Diósgyőr felől a SHINWA dolgozók is átszállás nélkül juthatnak majd el a munkahelyükre. Lerövidül tehát az utazási idő a két viszonylat összekapcsolása révén. A bevezetéséhez még forgalomtechnikai intézkedések szükségesek, a tervek szerint előreláthatólag július végére megtörténhet a tesztüzem elindítása.

Figyelembe veszik

Csontos Ágnes elmondta azt is, hogy a nyári menetrendet a szeptemberi iskolakezdésre az őszi menetrend váltja, amely már az Egyetemváros közösségi közlekedését is az utazókhoz igazítja. Késő ősztől a teljes hálózat módosul, hosszabb vonalakat, még inkább kiszámítható közlekedést hozva a miskolciaknak.

- Az őszi menetrendbe beépítjük a nyári menetrenddel kapcsolatos észrevételeket, a szeptemberi menetrend kialakításánál a munkacsoport – lehetőségek szerint – figyelembe veszi ezeket, különös tekintettel a munkába járók eljutási és csatlakozási problémáira. - tette hozzá.

(ÉM-JLI)


Miskolc - "Pestiek csinálták, azért ilyen rossz minden!" - vágja rá azonnal egy 60 körüli úriember arra a kérdésre, hogy mi a vélemény az új nyári autóbusz- és villamos menetrendről.

Miskolc - Szombaton életbe lépett Miskolcon az új nyári menetrend. Önnek bejön?

Miskolc - Utaslemaradások nélkül, összességében zökkenőmentesen lépett életbe június 16-án a nyári menetrend Miskolcon - tájékoztatott az MVK Zrt.

Miskolc - A miskolci városi közlekedésben 2012 nyarától jelentős, az Önök számára kedvező menetrendi változásokra kerül sor. Az új menetrendek Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármesterének kérésére, több, az utasok érdekeit képviselő szervezettel együttműködve kerültek kialakításra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában