Helyi közélet

2012.05.30. 15:20

Zöld Nyíl: az ősz a kulcsszó

Miskolc - A remízben nem ér véget a munka, hiszen átépül a járműjavító csarnok is.

Miskolc - A remízben nem ér véget a munka, hiszen átépül a járműjavító csarnok is.

A Zöld Nyíl pálya szakasza mentén történő fásításról korábban a következőképpen nyilatkoztak lapunknak a projekt illetékesei: "a fa- és cserjebeültetés a villamospálya mentén, a Thököly utca és a Diósgyőr városrész között történik, miután lezajlottak a szükséges előkészítő munkálatok. Az említett szakaszon majdnem 400 fa lesz beültetve. A fák beültetését miskolci szakcég, a Városgazda Kft. végzi el a projekt keretén belül, a projekt lezárása után pedig ők fogják gondozni is a beültetett növényeket. A fák mellett, a fák mellé tízezer cserje is telepítésre kerül."

Garancia keretében cserélik

Felmerül a kérdés, hogy a projekt befejezése után figyelemmel kísérik-e a beültetett fák, növényzet sorsát? Az elhalt fákat cserélik-e?

- A Városgazda Nonprofit Kft. a Kivitelező szerződéses partnereként, mint alvállalkozó, a garancia keretében a beültetett, de meg nem fogant fákat az ősz folyamán fogja kicserélni. - tudtuk meg Csontos Ágnestől, az MVK Zrt. PR főmunkatársától.

És, hogy milyen feladatok vannak még hátra a Zöld Nyíl kapcsán?

- Őszre befejeződik a projektben a forgalmi szakaszon a kivitelezés, addigra a megállóknak is el kell készülniük. - fogalmazott Csontos Ágnes. - A remízben azonban még nem ér véget a munka, hiszen átépül a járműjavító csarnok és az energiaellátáshoz kapcsolódóan is vannak még elvégzendő feladatok.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában