Helyi közélet

2012.05.25. 09:04

Új dékán a jogi karon

Miskolc - Az Állam- és Jogtudományi kar dékáni posztját júliustól dr. Torma András tölti be.

Miskolc - Az Állam- és Jogtudományi kar dékáni posztját júliustól dr. Torma András tölti be.

Dékánválasztások zajlottak az elmúlt hetekben a Miskolci Egyetemen. Az Állam- és Jogtudományi Karon változás történik, dr. Szabó Miklós, a kar jelenlegi dékánja ugyanis 8 éve irányítja a kart. Az új felsőoktatási törvény szerint azonban a dékánok csak két cikluson, azaz 8 éven keresztül tölthetik be ezt a posztot. Május közepén a kari tanács megtette javaslatát az új kari vezetőkre, melyet felterjesztettek a rektornak. Ezek szerint július 1-jétől az új dékán dr. Torma András lesz, aki jelenleg a dékánhelyettesi posztot tölti be, és az Államtudományi Intézet igazgatója. Az Állam- és Jogtudományi kar dékánhelyettesei: dr. Wopera Zsuzsa, dr. Erdős Éva és dr. Csák Csilla egyetemi docensek lesznek.

Nehéz időszak

Dr. Szabó Miklós az Észak-Magyarországnak elmondta: nehéz időszakban töltötte be a dékáni posztot. Az új felvételi és finanszírozási rendszer ugyanis a hallgatókat a főváros felé irányította. Ezért stabilizálni kellett a kar helyzetét, új szakokat indítani, szélesíteni a képzési kínálatot. Ezzel sikerült visszaállítani a kar korábbi nagyságrendjét, fogalmazott dr. Szabó Miklós.

Az Egészségügyi Karon is dékánválasztást tartottak tavasszal, ugyanis prof. dr. Barkai László első dékáni ciklusa április 9-én lejárt. A kari tanács továbbra is neki szavazott bizalmat, így újabb négy évig ő irányítja a kar életét.

ÉM-HE


Kapcsolódó cikk:

Miskolc - Dr. Torma András 28 éve oktatja a jogászhallgatókat a Miskolci Egyetemen. Arcok a megyéből: dr. Torma András.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában