Helyi közélet

2012.05.15. 16:52

Türelmi zóna lehet a Sajószigeti úton

Miskolc - Társadalmi vitára hívja a miskolciakat Katona Ferenc (Fidesz-KDNP) az új miskolci türelmi zóna kapcsán - derült ki a képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Társadalmi vitára hívja a miskolciakat Katona Ferenc (Fidesz-KDNP) az új miskolci türelmi zóna kapcsán - derült ki a képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

- Miskolcon jelen van a prostitúció, s ennek megoldása az egyik kihívásom a körzetem a Szinva- , és a Baros Gábor utcák és a Selyemrét térségében is - fogalmazott a miskolci 1-es számú körzet képviselője, Katona Ferenc, aki szerint a problémát úgy kell kezelni, mint a város egyik gondját.

Az előzményekhez tartozik, hogy több, mint 10 éve, 2001-ben volt már arra példa az akkori városvezetéstől, hogy a türelmi zónát rendeletileg létrehozzon az önkormányzat. Azt azonban nem sokkal később lakossági tiltakozásra visszavontak.

- A probléma tehát valós, hiszen látom a körzetemben, a városban lévő ezzel kapcsolatos gondokat - mondta Katona Ferenc. - Ezért a rendőrséggel és a jegyzővel egyeztetve új türelmi zóna kijelölését kezdeményezem a Sajószigeti út 2-19 között. Nevezett hely aránylag forgalmas, kivilágított és nem lakott. Társadalmi vitára szeretném bocsátani a türelmi zóna ügyét, ezért akinek véleménye van írja meg, és ezeket összegezve a nyári szünet után szeretnénk az új türelmi zónát kijelölni a már említett területre.

A képviselő hozzátette: a rendőrség beavatkozása is hatásosabb lehet egy kijelölt területen, ráadásul konténermosdót, hulladéktárolókat is felállítanának az új türelmi zónában az önkormányzat kontójára.

A prostitúció egyébként jelenleg is legális tevékenység bizonyos kereteken belül, Sőt, 50 ezernél nagyobb lélekszámú településesen ki is kell azt jelölni. Katona Ferenc úgy véli, hogy többek között ellenőrzött egészségügyi odafigyeléssel, piros lámpás házakban lenne a helye az efféle szolgáltatásnak, azonban mint ismeretes, Magyarország nemzetközi kötelezettségei miatt erre nincs lehetőség Miskolcon sem.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában