Helyi közélet

2012.05.15. 11:28

Prügyi Duó - "Még nem kellett volna kiesniük"

Miskolc - Babos Ricsi volt szolfézstanára is ott volt a Csillag születik - a Prügyi Duó számára utolsó - élő adásán.

Miskolc - Babos Ricsi volt szolfézstanára is ott volt a Csillag születik - a Prügyi Duó számára utolsó - élő adásán.- Talán így kellett lennie, hogy épp akkor legyek ott, amikor a leginkább szüksége volt Ricsikének egy kis ölelésre - számolt be kérésünkre Barta Ildikó, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára. - Nagyon el volt keserdve, szegénykém. Krisztián nem annyira, sőt, ő inkább fel volt dobva. Volt mellettük egy hölgy, talán a menedzserük az RTL-től, aki azzal biztatta őket, hogy tudja, számos fellépés vár rájuk. Az tény, hogy most kijutott nekik a rivaldafényből. Most is, hogy kiderült, nem jutottak tovább, rengetegen készítettek velük interjút, legalább egy órát kellett várnunk rájuk, hogy beszélgethessünk.

A tanárnő elmesélte, egy harmadikos tanítványával együtt hívta meg őket Ricsi, hogy erősítsék a helyszínen a Prügyi duó tízfős szurkolói csapatát. (Ekkora keretet határoztak meg minden fellépő számára.)

- Érdekes volt számomra, ahogy felkészítették a közönséget, milyen változatos módokon lelkesítsék a „saját” versenyzőiket, ugyanakkor biztassák a többieket is. Élmény volt megtapasztalni, milyen módon csinálnak szinte fesztiválhangulatot egy voltaképp kicsi teremben, ahol úgy jöttek-mentek a mozgókamerák, hogy nem egyszer húztam be ijedten a fejemet. A második sorban ültem, s volt egy csodálatos pillanat, amikor Ricsi a darab közben rám nézett, s én erőt adhattam neki.

Örömzenélés volt

A tanárnő szerint szakmai szemmel Ricsiéknek még nem kellett volna kiesniük, ráadásul épp most, amikor igazi örömzenélést produkáltak. „Krisztián is magára talált, hogy hangszeréhez ülhetett, nem egy szál mikrofonnal a kezében kellett énekelnie, amit korábban sosem csinált, s már Ricsi is mosolygott olykor.”

- Nem kaptak annyi sms-t, mint más, ezt el kell fogadni. Persze nem könnyű, mutatta, hogy a versenyzők hoteljéből való szállodás hölgy, aki szintén jelen volt, úgy sírt, hogy annak láttán Ricsinek is elkezdtek potyogni a könnyei, pedig addig igyekezett tartani magát - osztotta meg élményét a tanárnő.

Megkérdeztük, mit szól ahhoz, amit Ricsitől hallottunk, miszerint azt fontolgatják, hogy mindketten Budapesten maradnak, ott keresnének maguknak zenetanárt, már csak azért is, hogy ne kelljen több száz kilométert utazgatniuk a fellépésekre, s hogy a közös próbáknak se legyen akadálya.

Az út elején

- Nagyon féltem őket. Bármennyire is felkapottak most, s nagy élmény lehet, hogy felismerik őket az utcán a fővárosban, ez az érdeklődés alább hagyhat, hiszen sorra indulnak az újabb tehetségkutató versenyek, mindig újabbak tűnnek föl. Nagyon az út elején vannak, sokat kellene tanulniuk ahhoz, hogy sztárokká váljanak. Nem könnyű ilyen fiatalon feldolgozni azt a hirtelen változást, azokat az élményeket, amelyeken ők átmentek.

ÉM-SzK


A negyedik élő show is rengeteg izgalmas pillanatott tartogatott, 3 holtverseny után végül a két borsodi fiútól kellett búcsút vennünk. Jövő héten a kiscsillagok két produkcióval készülnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában