Helyi közélet

2012.05.09. 12:21

Prügyi duó: Családostul küldik az sms-eket

Miskolc - Ricsi volt szolfézstanára, valamint másik segítője, Judit is hétről hétre ott ül a „Csillag születik” előtt.

Miskolc - Ricsi volt szolfézstanára, valamint másik segítője, Judit is hétről hétre ott ül a „Csillag születik” előtt.Eddig ugyancsak szépen haladt előre az RTL Klub tehetségkutató műsorában másodszor is induló prügyi Babos Richárd és új énekes párja, Dósa Krisztián - nem kis mértékben a nézői sms-eknek köszönhetően. Két olyan hölgyet hívtunk fel, akik mindketten ugyanazt mondták: természetesen minden élő adást végignéznek, s családtagjaikkal együtt küldik a sms-eket a „Prügyi duónak”.

Barta Ildikó a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, ő tanította ottani diákságának néhány hete alatt szolfézsra Ricsit.

Még tovább...

- Nagyon szeretem őket. Ricsit ismerem jobban, Krisztiánt nem tanítom, de kollégámtól, Andrássyné Mátyus Gabriellától tudom, hogy kristálytiszta hangú, szerény gyermeknek tartja, aki első perctől kezdve felkapta a fejét, ha hamis hangot hallott. Remek adottságokkal rendelkezik, gyönyörűen zongorázik, hiszen klasszikus zongora szakra jár eredetileg. A szolfézstanára nem is tudta, hogy énekesi ambícióval is rendelkezik, de nagyon örül annak, hogy tehetségét ezen a téren is bizonyíthatja. Nekem a legutóbbi adásban tetszettek a legjobban, talán most sikerült leginkább feloldódniuk - osztotta meg véleményét a tanárnő. - Ricsi nagyon érzékeny lélek, nagyon nehéz anyagi helyzetben él a családja, emiatt is hagyta itt az iskolát. Ricsi nemigen tud ettől elvonatkoztatni, s egy 16 éves fiatal számára túl nagy ez a teher. Az érzékenysége egyfelől kamatozik a zenére való fogékonyságában, a tehetségében, másfelől viszont zárkózottá teszi. Tudom, mert tartom a kapcsolatot vele: most is fájlalja, hogy míg a többi versenyzőt Budapesten meglátogatja a családja hétvégente, ő egyedül van, mert az övéi ezt nem engedhetik meg maguknak.

A tanulás mellett voksol

- Sajnos, mikorra nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Ricsit segítségre szorul, nagy hirtelen elment, nem adott időt arra, hogy megtaláljuk a segítségnyújtás módjait. Bankszámlaszámot nyitottam számára, amit a facebookon is közzé tettem, s az Északban is megjelent, de nem érkezett rá akkora összeg, hogy az biztosíthatná számára a nyugodt tanulást. Mert bár nagy szó, hogy a legjobb 6 közé bejutottak, sőt, úgy érzem, esélyesek a legjobb 4 közé jutásra is, nem tudom, ezzel azt kapja-e Ricsi, amire valójában szüksége van. Folytatnia kellene itt, nálunk, esetleg Budapesten a zenei tanulmányait (ami mellett jól jönne persze, néhány fellépés). Az is igaz, sok mindent kellene egyszerre rázúdítani, mert több mindenben nagy a lemaradása. Úgy számolom, havi 30 ezer forintnyi ösztöndíj már anyagi biztonságot jelenthetne Ricsi számára az elkövetkezendő 4 évre ahhoz, hogy tanuljon - mondta Barta Ildikó.


A család és az osztály

Amikor Ricsitől kértük tanárnője mobilszámát, véletlenül másik segítője, a szikszói Pásztorné Halász Judit számát adta meg. Viszont így legalább tőle is megtudtuk, hogy folyamatosan követi Ricsiéket, ők is küldik az sms-eket - no meg hónapról hónapra némi pénzt is adnak fel neki. 

- Egész őszintén, nem gondoltam volna, hogy idáig viszik! - mondta lelkesülten Judit. Ő az az asszony, akinek a fia Ricsi osztálytársa volt a Bartókban, így arról is biztos információnk lett, hogy az osztály is drukkol nekik.

 Segítsünk együtt!

 Ricsi bankszámlaszáma: 11773346-01751235


A Csillag Születik második élő show-jában volt őrült zúzás, vidám fütyörészés, megható ária, szexi csípőrázás és marcangoló félelmek. Két holtverseny után végül Negyela Bernadett és a Molnár Jocó-Vízi Imre páros esett ki.

Lenyűgözte a Csillag születik zsűritagjait a hétéves táncos fiú, Radics Béla.

A zsűri tagjai hevesen egymásnak estek egy produkció után, de nevetés is volt bőven a Csillag Születik utolsó válogatásán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában