Helyi közélet

2012.05.29. 15:18

Lecsófesztivál: bejárás, szervezés

Miskolc - A II. AVE-AGORA Lecsófesztivált július 28-án rendezik meg a Majális parkban.

Miskolc - A II. AVE-AGORA Lecsófesztivált július 28-án rendezik meg a Majális parkban.

A szervezők már készülnek, az első bejárást kedden tartották a Csanyikban. Felmérték, hol fér el a hőlégballonos, hol kapnak helyet a versenyzők, hol lesz a motoros bemutató, illetve a DVTK játékosai hol tarthatják a versenyprogramot. A szervezőktől azt is megtudtuk: eddig 27 csapat jelentkezett – magánszemélyek, cégek –, de még közel félszáz csapat jelentkezését várják.

A Lecsófesztivál Észak-Agora levelezőfórumunkon szerveződött tavaly, amikor is Pereces adott otthont a rendezvénynek. Az idén azonban kinőtte magát a fesztivál, így most a Majális parkba várják az érdeklődőket. Már nem csak a miskolciak lesznek, a városhatáron túlról is érkeznek versenyzők: Egerből, Nyíregyházáról, Debrecenből, Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból, Ózdról, Szerencsről, Szikszóról, Sátoraljaújhelyről, Sárospatakról is.

A lecsófőzés mellé az idén színes programokat is kínálnak: a rendezvényt a Perecesi Bányász Fúvószenekar nyitja meg, a DVTK labdarúgó csapata pedig versenyprogrammal készül a gyerekek számára.

A miskolci rendőrség kutyás és motoros bemutatót tart, a Számadó zenekar pedig zenével szórakoztatja a versenyzőket. A Borsod Dogsport Kutyaiskola különleges show-val készül az eseményre, valamint a Musical és Dalszínház is fellép. Igazi különlegességnek ígérkezik a hőlégballonos látvány emelkedés. A gyerekeket számos program várja: ugráló vár, arcfestés, kölyök klub. A lecsó mellett pedig gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatnak a látogatók. A rendezvényt a tapolcai Part Rock zenekar koncertje zárja.

Akik kedvet kaptak a versenyzéshez, azok június 28-ig jelentkezhetnek. Érdeklődni lehet: [email protected] email címen.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában