Helyi közélet

2012.05.08. 15:34

Jobbik: 300 dolgozót bocsátanak el

Miskolc - A Jobbik szerint a tömeges pedagógus-elbocsátás a város szellemi leépüléséhez vezet.

Miskolc - A Jobbik szerint a tömeges pedagógus-elbocsátás a város szellemi leépüléséhez vezet.

Több mint 300 pedagógus és technikai dolgozó álláshelyének megszüntetéséről döntött a Fidesz-KDNP frakciószövetség a legutóbbi közgyűlési ülésen – hívta fel a figyelmet sajtótájékoztató keretében Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője. Hozzátette: a mostani tömeges leépítés, valamint a folyamatos forráskivonás Miskolc szellemi leépülését fogja eredményezni. Mint fogalmazott, Miskolc oktatási intézményeibe egyre több hátrányos helyzetű gyerek kerül, ezért egyre nagyobb szükség lenne a pedagógusokra. A Jobbik szerint az oktatási intézmények egyházi átadása által keletkezett pluszforrást az önkormányzati iskolák fenntartására kellene költeni.

Még nincs vége

Pakusza Zoltán, a Jobbik oktatásért felelős szakpolitikusa jelezte: hónapok óta kérte a városvezetést, hogy biztosítsák számára a tervezett leépítésről szóló adatokat, hogy azokból kiindulva a Jobbik segítséget nyújthasson az elbocsátások megelőzéséhez, de hiába. Hozzátette: Jövőre még nagyobb leépítés várható, átalakul ugyanis a szakképzés rendszere, ami újabb pedagógus-elbocsátást von maga után.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában