Helyi közélet

2012.05.23. 11:44

Fókuszban a vállalkozás: Csupa virág, csupa ajándék

Miskolc - Gyönyörű csokrokat, gyönyörű virágkompozíciókat találunk a Pearl Virágszalon és Ajándékboltban.

Miskolc - Gyönyörű csokrokat, gyönyörű virágkompozíciókat találunk a Pearl Virágszalon és Ajándékboltban.

Itt a nyár, itt az esküvőszezon. Virágra és ajándékra a nyári ünnepek alkalmával is szükségünk lehet. Aki a Miskolc Plaza első emeletén sétál, könnyen rábukkanhat a Pearl Virágszalon és Ajándékboltra, ahol Kocsán Viktória üzlettulajdonos minden elképzelésünket valóra váltja: legyen szó virágcsokorról, virágkompozícióról vagy akár esküvői teremdíszítésről.

Gyönggyel díszítve

Az üzlet tavaly március 6-án nyílt.

– Igazából a hobbimat fejlesztettem tovább vállalkozássá – mondja Viktória, aki először csak kedvtelésből kötött virágokat, készített díszeket. Majd nyolc évvel ezelőtt elvégzett egy virágkötő tanfolyamot. Ezután mint alkalmazott dolgozott több üzletben is, de azt gondolta, mennyivel jobb lenne, ha a saját ötleteit, elképzeléseit, saját boltjában kínálhatná a vevőknek. „Azt szerettem volna, hogy amit elkészítek, kigondolok, azok megmaradjanak nekem” – mondta büszkén az üzlettulajdonos. Azt is elmondta: az igazi erőssége a szárazvirágból készített kompozíciók. Sőt, az ezekhez szükséges virágokat saját maga szárítja, készíti elő. „A kötési mód is egyedi, a stílus is, és mindezt különleges kiegészítőkkel díszítem” – tudtuk meg. Amikor a különleges kiegészítőkről kérdeztük, elsőként a gyöngyöt említette, amely egyszerű, de elegáns módja a dekorálásnak.

Visszajáró vásárlók

És hogy a saját bolt ötlete mennyire jó volt, mi sem bizonyítja jobban, mint a visszajáró vásárlók. „Bizalommal fordulnak hozzám, tudják, kevés olyan kérés van, amit ne tudnék megvalósítani. Sokszor konkrét elképzeléssel érkeznek, és eddig még mindig kedvükre való csokrot tudtam készíteni” – mondta.

Miért ez lett a hobbi, miért szereti a virágkötészetet? „Ki tudok benne bontakozni, legyen bármilyen is a hangulatom, mindig vidámmá, jókedvűvé tesz, ha elkészíthetek egy-egy csokrot. Jóleső érzés a virághoz nyúlni” – érkezett a válasz.

Beszélgetésünk során azonban az is kiderült, hogy a virágnak mostanában – sajnos – nincs akkora keletje, divatja, mint régen. „Az elmúlt időszakban visszaesett a virágot vásárlók száma, de ennek oka a pénz, a pénz, a pénz, illetve annak hiánya” – mondta. Hozzátette: egy szépen berendezett kirakattal, szépen megkötött csokorral azonban sokakat vásárlásra lehet csábítani.

Persze a cserepes és vágott virág mellett ajándéktárgyakat is találnak az üzletben a vásárlók. „Kaspók, gyertyák, képkeretek, ajándékdobozok, különleges bögrék, kerti dekorációs kiegészítők, ajtódíszek és a nyár nélkülözhetetlen kelléke, a héliumos lufik – sorolta az üzlet kínálatát Kocsán Viktória.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában