Helyi közélet

2012.05.10. 14:53

Fél percért pótdíjazták – jogosan

Miskolc - Olvasónk este hat előtt 31 másodperccel kapott „Mikulás csomagot”.

Miskolc - Olvasónk este hat előtt 31 másodperccel kapott „Mikulás csomagot”.

Egyik fiatal olvasónk azzal kereste mg szerkesztőségünket, hogy április 23-án 17:59:29-kor megbüntették a Régió Park Miskolc Kft. ellenőrei a Centrum melletti parkolóban, mert jegy nélkül parkolt. Mivel itt este hat óráig kell fizetni a parkolásért, olvasónk álláspontja szerint tisztességtelen dolog valakit 4160 forintra büntetni 31 másodperccel este hat előtt. Mivel először a Régió Parknál próbálta bizonyítani igazát, olvasónk kicsúszott a fizetési határidőből is, így most ez a 31 másodperc 13120 forintjába kerülhet.

Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. igazgatója utánanézett az ügynek. A parkolási társaságnál rendelkezésre álló dokumentáció szerint a fiatalember egyáltalán nem vett parkolójegyet, ezért pótdíjazták. A rendelet szerint Miskolcon 18 óráig kell parkolási díjat fizetni, tehát azt megelőzően szabályosan szabták ki a pótdíjat. Egészen más lett volna a helyzet, ha autósunk fizetett volna a parkolásért, de a jegye 18 óra előtt néhány perccel járt volna le; mivel a parkolás megkezdése és befejezése körül van egy öt perces türelmi idő, ez esetben nem kapott volna mikuláscsomagot az ablakára. Perecsenyi Attila elmondta még: Mivel egyáltalán nem volt parkolójegy, méltányosságot sem tudnak gyakorolni, főleg, ha figyelembe veszik a fiatalember „előéletét”, amiből kiderül, hogy már korábban is többször pótdíjazták parkolási díj meg nem fizetése miatt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában