Helyi közélet

2012.05.17. 11:00

Egyházmegyei iskolanapra voltak hivatalosak

Eger, Kazincbarcika - Érseki dicséretet kaptak a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói.

Eger, Kazincbarcika - Érseki dicséretet kaptak a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói.

Az egri érsekség múlt hét pénteken majd ezer diák részvételével egyházmegyei iskolanapot szervezett az egyházmegye területén működő több mint 30 katolikus iskola számára, melyre meghívást kapott a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 40 diákja és vezetői is, tájékoztatta lapunkat Petróczi Gábor gimnáziumigazgató.

Az egri bazilikában megtartott ünnepi rendezvény dr. Ternyák Csaba érsek szentmiséjével kezdődött, aki prédikációjában Eric Fromm német filozófus „birtokolni vagy létezni” gondolata köré építette a mai világ valódi értékeiről szóló, a fiataloknak címzett mondandóját. A szentmise után jutalomban részesültek az egyházmegye területén működő katolikus iskolák legeredményesebb, legszorgalmasabb, a hitélet gyakorlásában legbuzgóbb diákjai és csoportjai.

Az érsek atyától jutalmat vehetett át Csiszárik Katalin, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 11. osztályos nyelvi tagozatos diákja, aki kiváló tanulmányi munkája mellett minden héten gitárjátékával, néha színpadi fellépéseivel közreműködik a Szent Család Plébániatemplom diákmiséin, a gimnázium vallási és kulturális rendezvényein. Középfokú nyelvvizsgája mellett kiemelkedő anyanyelvi versenyeredmények fűződnek nevéhez.

Csoportos jutalmat kapott a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kórusa és zenekara, ami az intézmény lelki indíttatású rendezvényeit teszi felejthetetlenné. Az énekkar hangzásának teljesebbé tételéhez a gitárosokból, fúvósokból és ütős hangszerekből álló kísérő zenekar hangzása járul hozzá.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában