Helyi közélet

2012.05.03. 15:23

„Nem ilyen országban szeretnék élni”

Sátoraljaújhely - Közös sajtótájékoztatót tartott Sátoraljaújhelyen a polgármester, a Fidesz és az MSZP helyi elnöke.

Sátoraljaújhely - Közös sajtótájékoztatót tartott Sátoraljaújhelyen a polgármester, a Fidesz és az MSZP helyi elnöke.

Közös sajtótájékoztatót tartott a Cozma-gyilkosság jogerős ítéletével kapcsolatban csütörtökön a sátoraljaújhelyi városházán Szamosvölgyi Péter polgármester, Palicz István, a Fidesz sátoraljaújhelyi szervezetének elnöke és Szabó János, az MSZP sátoraljaújhelyi szervezetének elnöke.

– Látszólag messze esik a történet Sátoraljaújhelytől, hiszen a Cozma-gyilkosság Veszprémben történt, a jogerős ítélet pedig Győrött született, de minket is érint, hiszen meg merem kockáztatni, az ország jelentős részét irritálja a jogerős ítélet – mondta Szamosvölgyi Péter. – Az emberek igazságérzetét, a bíróságba vetett hitét verte szét, amely rengeteget árt az igazságszolgáltatásnak. Egyre agresszívabb bűnözői attitűdöt tapasztalunk nap mint nap. Én nem ilyen országban szeretnék élni. Ha ezt a politika nem érti meg, akkor a politikusaink nincsenek szinkronban a magyar társadalom többségével.

Szabó János szerint ez az első alkalom, hogy a Fidesz és az MSZP helyi vezetői egy témában tartanak sajtótájékoztatót és minden pontban egyet is értenek.

– A jogerős ítélet indoklásában az enyhítés egyik oka az volt, hogy nem volt meg az elkövetők között az akarategység – mondta Szabó János. – Nálunk viszont pártoktól függetlenül akarategység van abban, hogy olyan törvényeket kell alkotni, amelyek arányos büntetéseket szabnak ki. A bankrablótól jó esetben vissza lehet szerezni a pénzt, az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen, annak kioltása a legsúlyosabb bűn és ehhez kellene mérni a büntetést is. Vártuk, hogy a vezető politikusok megszólalnak ebben az ügyben, de ha nem teszik meg, akkor megtesszük itt vidéken mi.

– Szomorúsággal tölt el, hogy egy ilyen súlyú ügyben három év telt el a bűn elkövetése és a jogerős ítélet megszületése között – mondta Palicz István. – Ráadásul olyan ítélet született, amely felháborítja a közvéleményt. Az interneten azt olvastam, azért enyhítették a büntetést, mert „csak” egy gyilkosság történt. Nem csak egy gyilkosság történt, hanem elvették egy ember életét. Ebben az esetben véleményem szerint rosszul alkalmazták a törvényeket. A politikusok felelőssége is, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában