Helyi közélet

2012.05.02. 16:17

A bogácsiak befürödtek a kivitelezővel

Bogács - Hiába a kánikula, a Bogácsi Theremálfürdő ikermedencéiben nem lehetett fürdőzni az elmúlt hosszú hétvégén sem.

Bogács - Hiába a kánikula, a Bogácsi Theremálfürdő ikermedencéiben nem lehetett fürdőzni az elmúlt hosszú hétvégén sem.

– „A bogácsi fürdő tavaly felújított medencéinek burkolatát javítani kell, amint az időjárás megengedi” - írtuk március első felében, a polgármester kijelentését idézve. Csendesné Farkas Edit akkor kifejtette: „Számunkra létkérdés, hogy április végéig kijavítsa a kivitelező a hibát. Hozzá kell látni, amint 10 Celsius fok fölé emelkedik a levegő hőmérséklete. A település életének meghatározó része a fürdő, erre épül egy sor vállalkozás és a falusi vendéglátás, ami hatással van az önkormányzat bevételeire is.”

Nos, az időjárás most már egy ideje nem jelenthet akadályt, sőt, a mögöttünk álló hosszú hétvégén a hőmérséklet rekordot döntögetett, ennek ellenére a fürdővendégek csalódottan tapasztalták, hogy most már mindkét ikermedencét lezárták a látogatók elől, pontosabban szólva mindkettőt fólia takarja.

A polgármester újabb megkeresésünkre elmondta: ottjártunk óta a kivitelező is megjelent, próbálkoztak a hibás burkolat felszedésével, majd lefóliázták az ikermedencéket, s elvonultak.

A polgármesteri hivatal szándékáról a polgármester asszony csütörtökre ígért tájékoztatást.

ÉM-SzK


Előzmény

A Bogácsi Thermálfürdő felújításának összköltsége nettó 191,5 millió Ft volt, 50 százalékos önkormányzati önrész mellett. Az e beruházása keretében felújított két medence egyikében komoly hibák keletkeztek, amelyek már az átadás után is megmutatkoztak. A Zemplénkő Kft. ugyan javítgatott rajta, de ez nem jelentett megoldást, a csempék egyre nagyobb területen váltak fel. A szakértői vélemény lényege, hogy a hiba forrása a kivitelezői technológia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában