Helyi közélet

2012.04.23. 19:31

Vita a lámpák körül Sárospatakon

Sárospatak - Új cég végzi a sárospataki közvilágítás működtetését és karbantartását.

Sárospatak - Új cég végzi a sárospataki közvilágítás működtetését és karbantartását.

A közelmúltban Sárospatak önkormányzata testületi ülésén úgy döntött, közbeszerzést ír ki a város közvilágítására.

Vita

– A közvilágítást az utóbbi időszakban a Patakhő Kft. látta el – mondta érdeklődésünkre Aros János, Sárospatak polgármestere. – Miután rengeteg panasz érkezett a hivatalba, többek között arról panaszkodtak egyes városrészeken élők, hogy hetek óta nem működik a közvilágítás a térségükben, ezért – miután a város a Patakhő Kft.-nek 48 százalékban tulajdonosa – feltételeket szabtunk, amelyeket azonban a cég nem teljesített, sőt, időközben a szerződést is felmondták, amelynek jogosságát jelenleg is vitatjuk. Vitáink vannak arról is, hogy a korábban beígért fejlesztések maradéktalanul teljesültek-e. A cég valóban beépítette a megígért feszültségszabályozókat, de a hozzájuk kapcsolódó mérőműszereket nem. Arról nem is beszélve, évekkel ezelőtt azt ígérték, a fejlesztéseknek köszönhetően nagy mértékben csökken majd a közvilágítás költsége, de a mai napig ugyanannyit fizettünk.

Felébe kerül

Aros János elmondta, közbeszerzést írnak ki a város közvilágítására, addig azonban egy ricsei telephelyű céggel kötöttek szerződést.

A szolgáltatást a közbeszerzés lebonyolításáig is biztosítani kell, ráadásul a korábbi havi egymillió forintos karbantartási díj helyett 400 ezer forint plusz áfáért vállalta a ricsei cég a szolgáltatás elvégzését – tette hozzá Sárospatak polgármestere.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában