Helyi közélet

2012.04.10. 11:05

Nehéz év vár a tiszaújvárosi cégekre

Tiszaújváros - A közfeladatok ellátása, a likviditás megőrzése a legfőbb feladata a tiszaújvárosi közcégeknek.

Tiszaújváros - A közfeladatok ellátása, a likviditás megőrzése a legfőbb feladata a tiszaújvárosi közcégeknek.Tiszaújváros Önkormányzatának Képviselő-testülete legutóbbi ülésén tárgyalta a városi tulajdonú gazdasági társaságok 2012. évi üzleti terveit. Mint a város internetes honlapján lévő beszámolóban olvashattuk, a négy önkormányzati cég sajátos feladatokat old meg, helyzetük is eltérő, ám mindegyikre jellemző, hogy kedvezőtlen gazdasági környezetben kell tevékenykednie. Éppen ezért gondos előkészítés után terjesztették be üzleti terveiket, melyek a testület által korábban elfogadott irányelveket tükrözik.

Általános feladat a likviditás megőrzése, a költségek optimalizálása, az üzleti tervben meghatározott árbevétel elérése, a pályázati források bevonása. A TiszaSzolg 2004 Kft. mintegy 2,3 milliárd forintos árbevétel mellett 58 millió forintos eredménnyel számol. A pozitív eredményhez elengedhetetlen a cég ingatlanértékesítési tevékenységének javulása. A közszolgáltatások színvonalas ellátása mellett a szennyvíztelep rekonstrukciója is kiemelt feladat. A Tisza Média Kft.-nél 73 millió forint a tervezett árbevétel és szerény, 315 ezer forintos eredmény a cél. A Tisza Televíziót és a Tiszaújvárosi Krónikát működtető cégnél költségcsökkentő tényező, hogy székhelye immáron saját tulajdonában van, s a korábbiaknál többet "hozhat a konyhára" az új reklámstratégia.

Fontos a közfoglalkoztatás

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. 290 millió forintos árbevétellel és 700 ezer forintos mérleg szerinti eredménnyel készítette el idei üzleti tervét. A cégnek jelentős feladata lesz a közfoglalkoztatás terén, ugyanakkor kevés külső – azaz nem az önkormányzattól származó - bevétellel számolhat. ATiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. üzleti tervében 102 millió forintos árbevétel és 19,5 millió forintos veszteség szerepel.Edzőtáborok, sportnapok szervezésével azonban javítható a mérleg, ezt bizonyítja a tavalyi esztendő is, hiszen mintegy 36 százalékkal nagyobb árbevételt ért el a tervezettnél a társaság.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában