Helyi közélet

2012.04.01. 13:17

Izsós alkotások immár ötvennegyedszer

Kazincbarcika -  Ahány év, annyi kiállítás és számtalan megkapó alkotás – így lehetne összegezni röviden a több mint félévszázados alkotócsoport idei tárlatát.

Kazincbarcika -  Ahány év, annyi kiállítás és számtalan megkapó alkotás – így lehetne összegezni röviden a több mint félévszázados alkotócsoport idei tárlatát.„Amíg az előadó-művészeti területen, például a kórusoknál, zenekaroknál nem ritka a 100 éves múlt, addig Magyarországon a tárgyi kultúra művészeti ágai között majdhogynem egyedül álló az 50 éves Izsó Miklós Képzőművészeti Kör példája.” – ezt még 2008-ban, az Izsósok 50. születésnapja alkalmából rendezett hagyományos éves kiállításon mondta dr. Bánszky Pál művészettörténész. Az alkotó kör idén 54 éves lett és újra a nagyközönség elé tárta az elmúlt időszak „termésének” egy részét.

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tárlatát ezúttal Novák Ilona múzeumpedagógus nyitotta meg. A társaság rendkívül széles korosztályi palettát ölel fel, diák, felnőtt és szépkorú tagja egyaránt van. Ennek keresztmetszeteként most tizenhét alkotó mutatja be műveit a nagyközönségnek, melyek április 20-ig láthatóak a Városi Kiállítóteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában