Helyi közélet

2012.04.06. 11:23

Három kiállítás egy hétvégén

Miskolc - A kutya lesz az idei „húsvéti nyúl” Miskolcon.

Miskolc - A kutya lesz az idei „húsvéti nyúl” Miskolcon.

A húsvéti ünnepeket hagyományosan a termékenységet szimbolizáló állatokkal, a csirkékkel, a nyúllal és a bárányokkal kötjük össze. Az idei évben azonban Miskolcon az ember legjobb barátja, a kutya is beáll a húsvéti állatok sorába...

Húsvét szombatján és vasárnapján rendezi meg ugyanis a Magyar Ebtenyésztők Miskolci Önálló Jogú Szervezete a Miskolc Marathon Dogshowt. Az esemény számos újdonsággal szolgál, amelyek közül a legfontosabb, hogy nem két, hanem három kiállítást hirdettek a szervezők. Szombat este egy „Holdvilág” kiállítás keretében is megmérettetnek a tenyésztők kutyái.

A beérkezett nevezések alapján közel 20 országból várjuk a gazdákat a kutyáikkal – tudatta az esemény főszervezője, Mogyorósi István elnök. A vadászebektől a lakásban tartható házi kedvencekig 440 fajtából több mint 3000 kutyát bírálnak a neves küllembírók a két kiállítási napon.

Az eseménynek új helyszín, a Szentpéteri Kapui Temető és a Stromfeld laktanya közötti sportpálya ad otthont idén.

A szervezők a két nap során számos programmal kedveskednek az eseményre kilátogatóknak, lesz mindkét napon gyermek lovagoltatás, állatsimogató, gyermek arcfestés, színezés, veterán autó- és motorkiállítás, húsvéti tojáskereső, rajzverseny.

Szombat este 6 órakor fellép a Miskolci Illés Emlék Zenekar, majd szintén este 11 órától az Esthajnal Zenekar koncertjét hallgathatja meg a közönség. Sőt a koncert után tűzzsonglőrökben is gyönyörködhetnek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában