Helyi közélet

2012.04.24. 17:39

Három évtized a rács mögött

Miskolc - Legkorábban harminc év múlva szabadulhat a 27 éves nő megöléséért elítélt férfi.

Miskolc - Legkorábban harminc év múlva szabadulhat a 27 éves nő megöléséért elítélt férfi.

Bűnösnek találta a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás és csalás miatt emelt vádpontokban, és életfogytiglani, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék dr. Péter Zoltán vezette tanácsa azt a férfit, akit azzal vádolt a megyei főügyészség, hogy több késszúrással, előre kitervelten meggyilkolta 27 éves egykori osztálytársnőjét, mert ő visszakérte a férfitől a neki korábban kölcsönadott pénz egy részét. A gyilkos legkorábban harminc év múlva helyezhető szabadlábra.

Mint korábban beszámoltunk róla, 2009 őszén az Avason, egy Szilvás utcai parkolóban, céges autójában, két pokróccal letakarva saját nővére talált rá annak a 27 éves lánynak a holttestére, akit néhány nappal korábban eltűnés miatt kezdtek keresni a rendőrök és a rokonai. A tanult, jó anyagi körülmények között élő családból származó lányt mindenki szerette, és egyáltalán nem volt rá jellemző, hogy csak úgy, se szó, se beszéd eltűnjön. Amikor a megígért időpontban nem jelentkezett, a családtagjai már sejtették, hogy valami történhetett vele. Amikor napokkal később a lány élettelen teste az autójából előkerült, csak annyit lehetett tudni, hogy az áldozatnak eltűntek az ékszerei, és több mint húsz késszúrással végzett vele gyilkosa.

Előzetesben marad

A férfi bűnösségét több bizonyíték is alátámaszthatja: megtalálták a DNS-ét az áldozat körme alatt, rajta pedig marásból eredő sérülések voltak, ami dulakodásra, az áldozat védekezésére utalt, de a vádlott azzal magyarázta sérüléseit, hogy ezeket szex közben szerezte – ám ezt a férfi szaván kívül semmi sem bizonyította, ezért a törvényszék nem fogadta el. A lány pokrócba csavart holttestét saját kocsijában egy olyan helyen hagyta a gyilkos, amit a vádlott is jól ismert, mert a korábban a közelben lakott. A lányt egyébként úgy találták meg, hogy a vádlott mobiltelefonjának helyét határozta meg a szolgáltató. Az áldozat mellett a kocsiban a helyszínelők megtalálták a Villanyszerelők Lapját is, amin a férfi véres ujjnyomára bukkantak. A vádlott védekezése szerint ez úgy kerülhetett a papírra, hogy ő korábban olvasta a szaklapot, amin rajta maradt az ujjnyoma, a lány vére pedig később kerülhetett rá. A haemotológiai szakértő azonban kizárta ezt a lehetőséget.

A vádlott – aki az eljárás során is folyamatosan tagadta a bűncselekmény elkövetését, és az őszinte megbánásnak még csak jelét sem adta – és védője nem fogadta el az ítéletet, felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeznek, így a Debreceni Ítélőtábla elé kerül az ügy. Tekintettel a kiszabott büntetés mértékére és a bűncselekmény tárgyi súlyára, tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől, ezért a bíróság úgy határozott, hogy legalább a másodfokú eljárás végéig meghosszabbítja a vádlott előzetes letartóztatását.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában