Helyi közélet

2012.03.04. 13:42

Tolvajok őrsparancsnoki raporton, avagy gyors rendőri reakciók Mezőcsáton

Február második felében két olyan lopási cselekmény miatt került sor rendőri intézkedésre Mezőcsáton, melyeknél az alapos adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül elfogták a bűncselekmények elkövetőit.

Február második felében két olyan lopási cselekmény miatt került sor rendőri intézkedésre Mezőcsáton, melyeknél az alapos adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül elfogták a bűncselekmények elkövetőit.

Lábra kelt melléképület

Egy helyi lakos február 22-én azért tett feljelentést a Mezőcsáti Rendőrőrsön, mert ismeretlen tettes a lakóházához tartozó, fából készült melléképületet elbontotta. A rendelkezésre álló adatok szerint a sértettnek az otthonától huzamosabb ideig tartó távollétét használták ki az elkövetők, akik a tároló elbontása mellett egy 10 méter hosszú alumínium csatornával, valamint több mázsa tüzelőanyaggal távoztak a helyszínről. A bejelentést hamar alapos rendőri adatgyűjtés követte, melynek eredőjeként a szomszédban lakó fiatalkorú személy beismerte a bűncselekmény elkövetését. Mint utóbb kiderült a bűncselekmény „kivitelezésében” egy közeli utcában élő, szintén fiatalkorú társa nyújtott neki segítséget.

Modus operandi - avagy az őrsparancsnok jó megérzése lett a tolvajok veszte

Egy mezőcsáti általános iskola dolgozóját február 27-én, a kora reggeli órákban az épület megrongált ajtajának látványa fogadta. A lefolytatott helyszíni szemle során a nyomozók megállapították, hogy ismeretlen elkövetők ajtóbefeszítés módszerével hatoltak be a tanintézmény épületébe, majd onnan különféle híradás-technikai eszközöket, illetve készpénzt tulajdonítottak el. A Mezőcsáti Rendőrőrs parancsnoka emlékezett egy korábbi hasonló esetre, ezért úgy döntött, hogy azon bűncselekmény elkövetőit elszámoltatják. Gyanúja beigazolódott, a két helybéli fiatalkorú személyt még a bejelentés napján elfogták. A bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyak jelentős része lefoglalásra került, mindamellett a fiatalkorú elkövetők a cselekmény vonatkozásában beismerő vallomást is tettek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában