Helyi közélet

2012.03.11. 09:41

Találkozó a Barát-hegyi majorságban

Miskolc - A cél a termékek eladása révén minél több felnőtt autista számára munkalehetőséget biztosítani.

Miskolc - A cél a termékek eladása révén minél több felnőtt autista számára munkalehetőséget biztosítani. Egymás munkáját is támogatják azok, a Majorhálóhoz tartozó civil szervezetek, amelyek legfontosabb célja, hogy a felnőtt autista emberek számára a megélhetésüket is szolgáló munkát biztosítsanak. A múlt hétvégén a Szimbiózis Alapítvány Barát-hegyi majorságában osztották meg tapasztalataikat a szervezetek vezetői. Jakubinyi László, a házigazda Szimbiózis Alapítvány vezetője munkatársunknak elmondta, a többi szervezetet szülőcsoportok hozták létre, hogy megélhetést biztosítsanak autista gyermekeiknek, ha már ők nem lesznek mellettük.

A Majorháló tagjai mind értékteremtő munkát végeznek: van, aki gyógynövények gyűjtésével, levendulatermesztéssel, fajátékok, fazekasremekek vagy fonott kosarak készítésével, gyümölcstermesztéssel, lekvárfőzéssel foglalkoznak. A Barát-hegyi majorságban például sajtot készítenek. Ezek a termékek mind piacképesek, ám meg kell teremteni a munka pénzügyi forrásait. Ennek érdekében a találkozón összeállították a Kincsestárat, amiben a forgalomképes termékeket gyűjtötték össze, és egy beszerzési társaság létrehozásáról is döntöttek, hogy az lapanyagokat – például a gyertyaöntéshez szükséges parafint – együtt, kedvezőbb áron vásárolhassák meg. Jakubinyi László elmondta még: jelenleg 117 felnőtt autista munkalehetősége megoldott, de azon dolgoznak, hogy a hosszú várólistáról minél többek számára biztosíthassanak állandó megélhetést.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában