Helyi közélet

2012.03.28. 10:43

Nézőpont: Vigyázz, tűz

<em>Ismerősöm ismerősei nem szándékos, de felelőtlen viselkedése majdnem nagy bajt okozott az egyik bükki kistelepülésen. Bár tudták, hogy tűzgyújtási tilalom van, azt gondolták, nem fúj annyira a szél, hogy gond legyen abból, ha elégetik gyorsan a hétvégi ház udvarán az égetnivalót. Ám számításon kívül hagyták, hogy a szél, ha úgy tartja kedve, egy pillanat alatt felerősödik vagy megfordul.&nbsp;Lett is nagy riadalom a család körében, amikor a kicsiny lángok elkezdtek „nyújtózkodni”</em>.&nbsp;<strong>Uri Mariann jegyzete</strong>.

Ismerősöm ismerősei nem szándékos, de felelőtlen viselkedése majdnem nagy bajt okozott az egyik bükki kistelepülésen. Bár tudták, hogy tűzgyújtási tilalom van, azt gondolták, nem fúj annyira a szél, hogy gond legyen abból, ha elégetik gyorsan a hétvégi ház udvarán az égetnivalót. Ám számításon kívül hagyták, hogy a szél, ha úgy tartja kedve, egy pillanat alatt felerősödik vagy megfordul. Lett is nagy riadalom a család körében, amikor a kicsiny lángok elkezdtek „nyújtózkodni”Uri Mariann jegyzete.Szerencsére a falu lakói rutinosak voltak, kézbe kapták a vödröket és serényen hordták a vizet, így gyorsan eloltották a tüzet. A szabadkozó családnak pedig csak annyit mondtak mosolyogva: az itt élők közül majdnem mindenki felgyújtotta már a fél falut véletlenül.

Nem minden tüzes történet végződik azonban happy enddel. Néhol a mező vagy az erdő, máshol egy szőlőültetvény vagy egy melléképület válik a lángok martalékává. De könnyen áldozatul eshetnek az állatok és az emberek is. Vigyázzunk hát egymásra és környezetünkre! 


Erdőbénye - Lángolt az erdőbényei Ábrahám pince két legértékesebb területe.

Miskolc - Közel 70 hektár területen égtek fák, cserjék hétfőn délután a Bükk-fennsíkon, Nagymezőn. Mivel bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért tűzvizsgálati eljárás indult az ügyben.

Ózd - Vasárnap a kora délutáni órákban érkezett a riasztás az Ózdi Tűzoltóságra, hogy a város határában szárazfű gyulladt ki, ami átterjedt a szentsimoni MÉH-telepre.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Márciusban már másfél ezer tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában