Helyi közélet

2012.03.14. 11:53

MSZP: újabb beadvány jutalomügyben

Miskolc - Az újságírók szeme láttára írták alá újabb beadványukat szerdai sajtótájékoztatójukon az MSZP frakció tagjai.

Miskolc - Az újságírók szeme láttára írták alá újabb beadványukat szerdai sajtótájékoztatójukon az MSZP frakció tagjai. A beadványt később a miskolci jegyzőnek adták át. Erről a bizonyos beadványról sok szó esett a közelmúltban. A közgyűlés legutóbbi ülésén nyújtotta be a frakció először, ám akkor a jegyző arra hivatkozott, hogy a beadvány alakilag hamis, a rajta szereplő aláírások az igazságügyi szakértő véleménye szerint nagy valószínűséggel „számítógépes utómunka” eredményei. A jegyző később magánokirat-hamisítás bűncselekménye megalapozott gyanúja miatt feljelentést is tett az ügyben.

Földesi Norbert, az MSZP frakció vezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az ügy kapcsán csak a magánokirathamisításról tájékozódhatott a sajtó eddig, arról nem, hogy a beadvány a holding jutalom- és pénzbotrányával foglalkozik. Arra kérik benne a jegyzőt, hogy állítson fel a közgyűlés vizsgálóbizottságot, amelynek feladata az lenne, hogy kivizsgálja, hogyan történhetett meg hogy a Miskolc Holding vezetői több milliós jutalmat vettek fel.

Földesi Norbert hangsúlyozta, bár kérték a holdingnál azt a dokumentumot, amelyből kiderül, ígéretükhöz híven visszafizették a vezetők a jutalmakat, ezeket a mai napig nem kapták meg. A frakcióvezető elmondta azt is, hogy tudomásukra jutott, a holdingnál decemberben 150 millió forintot különítettek el a jutalmakra, hogy ezeket kifizessék a tagvállalatok vezetőinek. A Mihőnél 34,2 millió, a MIK Zrt.-nél 58, a Mikom Kommunikációs Kht.-nél 5,3 millió, a Mivíz-nél 66 millió forintot fizettek volna ki, ez csak a kipattant botrány miatt nem történt meg.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában