Helyi közélet

2012.03.24. 13:12

Kinek, s mire szánják a „tulipánt”?

Miskolc - Barbika szüleiben felmerült: külföldön keresnek megoldást kislányuk gyógyulására. Elkél hát a támogatás.

Miskolc - Barbika szüleiben felmerült: külföldön keresnek megoldást kislányuk gyógyulására. Elkél hát a támogatás.

- Mióta az első újságcikk megjelent a kislányunkról, szinte önálló életre kelt a bennünket támogató kezdeményezések sora. Borzasztóan jól esik a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola segítsége is, köztük a március 31-re szervezett jótékonysági koncert - mondta a kétgyermekes édesapa, Matisz Ferenc, aki az iskola esti tagozatán tanul (épp csak felfüggesztette tanulmányait egy évre a körülmények miatt).

Súlyos életkezdet

Elmesélte: kisebbik lányukról, Barbikáról már a terhesség 22. hetében kiderült, hogy daganata van, édesanyja szinte mindvégig fájdalmakkal küzdött kihordása során. Végül császármetszéssel segítették a kislányt világra a terhesség 28. hetében. A kicsi súlya, az 1 kilogrammos daganatot leszámítva 1440 gramm volt. Azóta 6 műtéten, s egy kemoterápiás sorozaton van túl, de a dagantot nem sikerült teljes mértékben eltávolítani. A most kimutatott, több mint 2 centis, rosszindulatú elváltozás olyan helyen van, hogy a következő műtéttel - kezelőorvosa szerint - várni kell, míg a baba kicsit nagyobb lesz.

Nehéz várakozás

- Így most ő és a feleségem is itthon van, együtt a család, ami az elmúlt egy évben ritkán esett meg - mondja az édesapa. - Igaz, Barbika jól van, már a bébikomppal csak úgy suhan mellettünk, de nagyon rossz érzés, hogy ott van benne a daganat. Ezért arra gondoltunk, külföldön is megpróbálkozunk, hátha lenne, aki ebben az állapotában is vállalná a műtétet. Ahhoz pedig különösen elkél az anyagi támogatás.

A család úgy tervezi, hogy Barbika kivételével valamennyien jelen lesznek a szombati jótékonysági koncerten, s már előre is köszönik mindenkinek a támogatást. (Egyébként a belépőkön túl a helyszínen kapható tulipánmotívumokkal díszített ajándéktárgyak vásárlásával is támogatható a család.)

ÉM - SzK


A színpadon, a nézőtéren és a színfalak mögött

Mint a szervezők e heti sajtótájékoztatón megerősítették: a támogatóknak köszönhetően a teljes bevétel Barbika családjának adják át. A fellépők sem kérnek fellépti díjat, s az iskola 24 diákja is önkéntesen vállalt részt a rendezvény segítésében. A védnökséget elvállaló alapítvány elnöke is részt vesz a rendezvényen, s annyit elárultak: nem jön üres kézzel.


A koncertről

A Matisz Barbika családját segítő jótékonysági koncert a magyar népzene, a népzenei alapok kÖré szerveződik.   

Ideje: 2012. március 31-én (szombat) 18 óra

Helye: a Művészetek Háza (annak támogatásával).

A koncert mottója: „Tulipántok a kis hercegnőnek!”

Fellépők: közel 160 művész, közöttük a Holdviola, a Motiva, az Esztenás zenekarok, a Szinvavölgyi Néptáncműhely, a Fazeka Utcai Általános Iskola néptánccsoportja, a Twist Olivér kórus – Rockgyerekek

Védnök: Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában