Helyi közélet

2012.03.24. 15:34

Időközi választás Miskolcon: Négy jelölt nyilvántartásban, egy elutasítva

Miskolc - Az LMP-s jelölt nyilvántartásba vételét visszautasította a Helyi Választási Bizottság.

Miskolc - Az LMP-s jelölt nyilvántartásba vételét visszautasította a Helyi Választási Bizottság.

Visszautasította a Helyi Választási Bizottság Emődi Zoltán LMP-s jelöltjének nyilvántartásba vételi kérelmét az április 22-ei, miskolci időközi választásra, adott tájékoztatást lapunknak Dobos Tímea városházi szóvivő. A határozat ellen két napon belül, de legkésőbb március 26-án, 16 óráig lehet fellebbezni.

A bizottság indokolása szerint azért hozott visszautasító határozatot, mert az Emődi Zoltánt jelölő társadalmi szervezet, a Lehet Más a Politika nyilvántartásba vételi kérelme nem felelt meg a törvényben előírt követelményeknek.

Miskolc 2. számú, egyéni választókörzetében tartandó, április 22-i, időközi választásra március 23-án 16 óráig lehetett jelölteket ajánlani a Helyi Választási Bizottságnál, a szükséges számú ajánlószelvény leadásával.

Már nyilvántartásban

Jelölő szervezetként hivatalosan nyilvántartásba vették a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Magyar Szocialista Pártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösséget. Ugyancsak nyilvántartásba vették ezen szervezetek képviselő-jelöltjeit is: Takács Gábort (Fidesz-KDNP), Ruskó Zoltánt (MSZP), Körmöci Attilát (Jobbik), valamint Csanálossi Bélát (JESZ).

A 2-es számú választókerületben, azaz Martinkertvárosban és Szirmán azért kell önkormányzati képviselőt választani, mert a korábbi képviselő, Giákné Bobály Judit (Fidesz-KDNP) tavaly december 26-án elhunyt. A törvények szerint az időközi választást a megüresedéstől számított 4 hónapon belül le kell bonyolítani.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában