Helyi közélet

2012.03.31. 18:21

Focilegendák bemutatója Sárospatakon

Sárospatak - Garaba Imre, Tóth József, Kardos József, Nagy Antal. Négy olyan név a magyar foci történetéből, akik elmondhatják magukat, hogy világbajnokságon szerepeltek.

Sárospatak - Garaba Imre, Tóth József, Kardos József, Nagy Antal. Négy olyan név a magyar foci történetéből, akik elmondhatják magukat, hogy világbajnokságon szerepeltek.

Közülük Tóth József (Jokka) 1978-ban Argentínában és 1982-ben Spanyolországban is tagja volt a nemzeti válogatottnak. Utóbbi szereplésén a legendás El Salvador elleni 10-1-es győzelemből egy góllal is kivette a részét, ugyanis ő szerezte csapatunk negyedik találatát. Garaba Imre pedig a spanyol vébé mellett 1986-ban Mexikóban is szerepelt a válogatott védelmében.

Ha a kor nem is múlt el nyomtalanul, és a gyorsaság is kissé megkopott, a foci szeretet és a labdával kötött jó barátság megmaradt. A magyar kispályás fociválogatott szombaton Sárospatakon szerepelt, így azok, akik annak idején még élőben is látták ezeket a sportolókat a pályán focizni, nosztalgiázhattak egy kicsit. Az azóta felnőtt nemzedék, amely csak várja, hogy egyszer aktív szereplője lesz válogatottunk bármely világbajnokság döntőjének, az pedig ízelítőt kaphatott abból, hogy ezek az egykori aktív sportolók még mára sem felejtették el, amit a foci tudományából elsajátítottak.

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tornacsarnokában rajtuk kívül Sárospatak csapata, a Volks kft. és a Botkő kft. gárdája szerepelt a szombat délutáni négyes tornán, amelyen a magyar válogatott egyéb tagjai között vendégként ott szerepelt Aros János, Sárospatak polgármestere is.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában