Helyi közélet

2012.03.06. 11:36

Drága volt a szánkózás

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ismét különös helyszínen végeztek ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának revizorai.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ismét különös helyszínen végeztek ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának revizorai.A megyében lehullott nagy mennyiségű az adóellenőrök fantáziáját is beindította, így a téli szabadidős programokkal foglalkozó szolgáltatók felé fordították figyelmüket. A média és az internet adta információs lehetőségeket kihasználva, a lovas szánkózást kínáló adózókat térképezték fel.

A revizorok baráti társaságként érkeztek meg egy kis hegyvidéki településre. A kiválasztott vállalkozóval röviden megbeszélték a részleteket, majd elindultak a nem mindennapinak ígérkező lovasszán-túrára. A program végén az adóhatóság munkatársai kifizették a szolgáltatás ellenértékét, azonban az átadott pénzösszegről bizonylatot nem kaptak.

A kirándulás így nem csak a revizoroknak vált felejthetetlen élménnyé. Az adóellenőrök – nem kis meglepetést okozva – felfedték kilétüket és rövidesen megkezdték a vizsgálatot. Adózó ezen „botlása” miatt mulasztási bírság kiszabására számíthat, melynek összege az 1 millió forintt is elérheti.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában