Helyi közélet

2012.03.30. 16:26

Arcok a megyéből: Szemán Imréné tanító - Érdemkereszt a pataki tanítónak

Sárospatak - Március 15-e alkalmából kapott kitüntetést a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa.

Sárospatak - Március 15-e alkalmából kapott kitüntetést a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa.

Magyarország köztársasági elnöke megbízásából március 15-e alkalmából dr. Réthelyi Miklós miniszter, Halász János parlamenti államtitkár és dr. Jávor András közigazgatási államtitkár, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adta át Szemán Imrénének, a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanítójának.

– Váratlanul ért és nagyon meglepett ez az elismerés, nagyon köszönöm az iskola vezetőinek, hogy eszükbe jutottam – mondja Szemán Imréné. – Ez egy egész életpálya díja és különösen értékes számomra úgy, hogy még a nyugdíjba vonulásom előtt történt.

Szemán Imréné nem titkolja, hogy elsősorban magánéleti okai vannak annak, hogy a tanítói pályát választotta.

– Amikor a főiskolai jelentkezésemet beadtam, már férjnél voltam. Ezért számomra az volt a legfontosabb, hogy helyben maradjak, ezért esett a választásom a tanítóképző főiskolára. Később azonban megtanultam ezt a pályát és megtaláltam magam benne, így igazából soha nem bántam meg, hogy emellett döntöttem. Bár nem titkolom, voltak nagyon nehéz periódusaim is. Nem könnyen éltem meg lelkileg az Esze és a Petőfi iskola összevonását. Ebből a nehéz periódusomból az húzott ki, hogy elvégeztem egy könyvtáros asszisztensi képzést, így egy újabb szakmához jutottam és ebben is megtaláltam azt a szépséget és örömet, ami előre visz. Azóta úgy érzem, folyamatosan felfelé ívelő pályán vagyok. Természetesen ehhez hozzájárultak azok a remek emberek, akikre mindig számíthattam és azok a tanítványok, akikkel öröm volt foglalkozni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában