Helyi közélet

2012.03.11. 16:05

Aba vezér szobrát avatják Szikszón

Köztéri szoborral gyarapodik Szikszó. Március 15-én a Aba vezér szobrát avatják fel ünnepélyes keretek között a településen.

Köztéri szoborral gyarapodik Szikszó. Március 15-én a Aba vezér szobrát avatják fel ünnepélyes keretek között a településen. A 2 , 6 méter magas faszobor Mazúr József, szikszói fafaragó alkotása. Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt: egy várost többek között az is jellemez, hogyan bánik a köztereivel. A Hunyadi és Kassi utca közötti úgynevezett háromszög több mint közterület, ez egy közösségi tér. Arra lett figyelmes a városvezetés, hogy a Penny Market megépítése után ez a kis zöld háromszög a fiatalok gyülekező helyévé vált. Ezért döntöttek úgy, hogy parkká fejlesztik ezt a területet. Március 15-ére elkészül a díszburkolat és padok szolgálják a pihenők kényelmét. Jobb helyet igy nem is találtak volna az Abaúj kapuját szimbolizáló Aba vezér szobrának , jelezve azt is a világnak ezzel, Szikszó gyökerei a honfoglalásig vezethető vissza.

Aba vezér szobra helyi összefogással készült. Mazúr József fafaragó által készített alkotáshoz a faanyagot Nevelős Barna Keresztéte polgármestere, szikszói lokálpatrióta ajánlotta fel. A beállítási munkálatokat Szikszó Önkormányzata végezte. Az ünnepélyes avatóünnepségen – amely 2012 március 15-én 12 órakor lesz- Szikszó Díszpolgára, Dr Nagy Károly, B.-A.-Z. Megye Budapesti Baráti Kör elnöke, főügyészségi tanácsos mond ünnepi köszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában