Helyi közélet

2012.02.11. 17:32

Trombita, a kismalac, és a gyerekek

Miskolc - Ismét sokan látogattak el a Miskolci Szimfonikus Zenekar népszerű gyerekkoncert-sorozata, a Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal! szombat délutáni előadására a Művészetek Házába.

Miskolc - Ismét sokan látogattak el a Miskolci Szimfonikus Zenekar népszerű gyerekkoncert-sorozata, a Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal! szombat délutáni előadására a Művészetek Házába.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló koncerten a gyerkőcök játékos feladatok és kedves mesefigurák által nyerhetnek betekintést a zene rejtelmeibe, ezúttal Ütemváros történeteivel ismerkedhettek. A koncertek forgatókönyvírója és műsorvezetője ezúttal is Csuka Tímea volt, a Miskolci Szimfonikus Zenekart pedig Kovács László, a zenekar művészeti vezetője vezényelte. Mint eddig is: láthatóan nem csupán a gyerekek, hanem a szülők és nagyszülők is élvezték az előadást.

Megkérdeztük: Miért szereted a zenét?

Lazaridisz Berenike Dórika (4): „Azért szeretem a zenét, mert szép.”

- Krakomperger Luca Emma (4): „Azért, mert lehet rá táncolni.”

- Bianki Brúnó Bence (5): „Túl sok játékom van, ezért már azt sem tudom, hogy melyikkel játsszak, zenét hallgatni sokkal jobb. Van egy gitárom és egy igazi zongoránk is, azon is lehet zenélni. Én nem tudok, de hallgatni jó. Az élő zenét jobb, mint ami gépből jön. Szeretem benne, hogy hangos is tud lenni, meg halk is.”

- Horváth Petra (7): „Mert olyan nagyon szép és sokféle. Ha látom is azokat, akik játsszák, még jobb.”

- Puskás Márton Marcell: „Mert mindig más hangon szól. A hangulatom is mindig más lesz tőle.”

- Radány Gyongyi (6): Én mindig vidám leszek tőle. Azt is szeretem benne, hogy én is tudok zenélni: furulyán. Ha anyáék megengedik, akkor zongorázni is megtanulok.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában