Helyi közélet

2012.02.16. 16:46

Tízmilliárd a munkahelyek megőrzésére

Miskolc - Kétszeres összeg a munkahelyteremtő beruházások támogatására.

Miskolc - Kétszeres összeg a munkahelyteremtő beruházások támogatására.A munkahelyek megtartását elősegítő idei támogatásokról, a foglalkoztatás-bővítő, új munkahelyek létrehozását segítő lehetőségekről, az aktuális - foglalkoztatást érintő - változásokról tájékoztatták csütörtökön a térség kis- és középvállalkozóit a Kormányhivatalban. A programot a Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte. „A rendezvénysorozattal célunk, hogy a munkáltatók széles körű információk birtokában hozzák meg a 2012. évi humán erőforrás gazdálkodásra vonatkozó döntéseiket” – mondta lapunknak Lórántné Orosz Edit, a munkaügyi központ igazgatója. Hozzátette: a szakmai program összeállítása során számba vették azokat a témákat, melyek a munkáltatók számára ebben az időszakban különösen fontos információkat hordoznak.

Az egyik legfontosabb napirend a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázat volt, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására jött létre.

A pályázati program alapján - kizárólag hazai forrásból, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból - 10 milliárd forint támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére, amely kétszerese a tavalyinak. Ezen összegből országosan 600-800 kis- és középvállalkozásban, várhatóan 5300-5500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább tízezer már meglévő munkahely megőrzése is segíthető azáltal, hogy a pályázat benyújtása előtti létszámra és az új létszámra együttvéve kell legalább két évig tartó foglalkoztatási kötelezettséget vállalni. A pályázat alapján csak induló beruházás támogatható. Ismertette az igazgató.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában