Helyi közélet

2012.02.10. 13:33

Ricsi és Krisztián ismét továbbjutottak

Borsod-Abaúj-Zemplén - Olvasóink a drukkoláson túl is segíthetnek, ha támogatni szeretnék a tehetséges prügyi fiút.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Olvasóink a drukkoláson túl is segíthetnek, ha támogatni szeretnék a tehetséges prügyi fiút.

A prügyi Babos Richárd, valamint énekes társa, a mezőcsáti Dósa Krisztián az előselejtezőt követő selejtezőn is továbbjutott, erről Ricsit csütörtökön értesítette a „Csillag születik” stábjának munkatársa. A két fiú a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában ismerkedett meg, ahová az előző tehetségkutatón feltűnt Ricsi a számára rendezett külön felvételi eljárás során ugyan bejutott, ám a tanulmányaival járó költségeket a szülei nem tudták fedezni. Viszont a konziban töltött néhány hetes új ismeretségei révén mégis előrébb tudott lépni: egy osztálytársa családja pedig vásároltak számára egy szintetizátort, ezzel megteremtetve az otthoni gyakorlás feltételeit. Egy iskolatársában pedig tehetséges énekes társra lelt, így amikor az RTL stábja újabb megméretésre hívta Ricsit, már az új felállásban jelentek meg az előselejtezőn. Azóta a selejtezőn is túljutottak, sikerrel. A közös próbákkal és a budapesti szerepléssel járó költségeket a Ricsiék közelében lakó Semsey család vállalta magára.

Kövessék figyelemmel!

Az örömhírről az Észak-Magyarországot értesítő Ricsi elmesélte: az egyébként újabb tagokból álló zsűrin az első taktusok után láthatók voltak a tetszés jelei, s össze-összedugták a fejüket. Produkciójuk végén pedig pedig szóban is kifejezték elismerésüket, s biztatták őket, amit csak megerősített a továbbjutás hírét közlő szervező.

A képernyőre kerülés időpontjában Ricsi nem biztos, de reméli, hogy a kedvükért még azok a megyénkbeliek sem mulasztják el a Csillag születik következő műsorát, akik egyébként nem feltétlenül néznék meg, s drukkolnak nekik a továbbjutásért.

Lélekben ráhangolódva

A szikszói Pásztorné Halász Judit volt az az édesanya, aki Ricsit már az előző „Csillag születik”-ben nagyon szimpatikusnak talált, s megsajnált. Így, amikor kiderült, hogy szeptembertől a Bartókban a fia osztálytársa lett, naponta érdeklődött felőle.

– Csupa jóról számolt be, hogy aranyos, rendes, szolid gyerek. A fiam a mobiljával minden nap felvette Ricsi játékát, én pedig megnéztem, meghallgattam. Amikor beszámolt arról, hogy Ricsi egyre többet hiányzik, rögtön gondoltam, hogy nem a betegség a valódi ok, tartottam attól, hogy az anyagiak hiánya játszik közre. Felhívtam az igazgatót, aki megerősített ebben, s azt is elmondta, hogy Ricsi kiiratkozott. Hetekig sírtam emiatt. Felhívtam a négy nővéremet is, segítsenek ők is, hogy ez a gyerek továbbtanulhasson. Az iskola szolfézstanárának javaslatára azonban inkább hangszert vettünk neki, azt remélve, hogy a tanárnő által Ricsi nevére nyitott számlaszámra befolyik annyi pénz, s így az eredeti célunk is megvalósulhat - mondta el a háromgyermekes, két minimálbérből élő családanya - akit egyébként nem volt könnyű rábeszélnünk, hogy névvel szerepeljen az újságban.

- Véletlenül sem ez vezérelt bennünket, csupán az együttérzés és a segíteni akarás. Három fiam közül épp az, aki a konziba jár, pár éve csontvelő-transzplantáción esett át, akkor rajtuk is segítettek - tette hozzá.


Segítsünk együtt!

Ricsi bankszámlaszáma: 11773346-01751235


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában