Helyi közélet

2012.02.10. 11:42

Míves lesz az óriási miskolci takaró

Miskolc - Készítsünk együtt takarót projektet hirdetett néhány nappal ezelőtt a miskolci Míves Kávézó. Az intézmény baristáját, Szabó Tibort kérdeztük.

Miskolc - Készítsünk együtt takarót projektet hirdetett néhány nappal ezelőtt a miskolci Míves Kávézó. Az intézmény baristáját, Szabó Tibort kérdeztük.

"Hozzon mindenki a Mívesbe egy 10X10 cm-es kötött, horgolt, vagy beszegett színes anyagot, amit egybevarrunk egy takaróvá, hogy melegedhessenek alatta a medvék, az emberek, no meg aki fázik, vagy magányos. Hozzátok folyamatosan és minden nap közzétesszük hol tartunk. Most beleadhatja mindenki az egyéniségét is. Adjátok tovább szóban vagy osszátok meg!" - írja a Míves Facebook oldala.

- A kortárs alkotók is élnek hasonlóval. Vagyis a közönséggel, közösséggel együtt, a művészek irányításával, útmutatásával hoznak létre egy-egy alkotást. - jelentette ki érdeklődésünkre Szabó Tibor, a Míves Kávézó baristája. - Valami hasonlót szeretnénk mi is. Olyat, ami a közös alkotás miatt például jobb kedvre deríti és megnyugtatja az embereket. Ez a 10x10 cm-es kis anyag remélhetőleg ha csak néhány percre is, de összehozza délutánként a vendégeket, ismeretleneket. Ha így lesz, már megérte. Az anyagokba mindenki beleviheti az egyéniségét, rajzolhat rá. Van még két hét, addig remélhetőleg a jégmedve sem olvad el.

Az MJJSE előtt is tiszteleg

Szabó Tibortól megtudtuk, hogy a napokban a Kállai Kettős Néptáncegyüttes csakúgy küldött kis anyagot a Mívesbe, mint két Miskolcról elszármazott, ugyanis Angliából és Írországból jött postájuk.

És, hogy miért pont medve? És miért jeges?

- A kávézóban közel száz maci van. - árulta el Szabó Tibor. - Lehet, hogy azért mert nekem nem volt gyerekkoromban? Nem mellékesen pedig azért jeges, mert így szeretnénk tisztelegni a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának döntőbe jutása előtt.

A belvárosi jégmackó ugyanakkor él és virul! Hiába próbálták vandálok nemrégiben a lábától is megszabadítani. Vízpermetezve, és festve lett. No nem normál barnára, hanem angol vörösesre. Hogy kilógjon a környezetéből.

(JLI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában