Helyi közélet

2012.02.25. 19:10

Koncertek mentik meg a romot

Miskolc - Jótékonysági koncert-sorozatot indított útjára a szentléleki pálos kolostor megmentéséért a Csatárlánc baráti társaság.

Miskolc - Jótékonysági koncert-sorozatot indított útjára a szentléleki pálos kolostor megmentéséért a Csatárlánc baráti társaság.

A sorozat ötödig rendezvényét szombaton tartották a Miskolci Galéria Kondor termében Dalosvers születik – A versmegzenésítés kulisszatitkai címmel. Közreműködött Decsi-Kiss András előadóművész, aki többek között József Attila, Ady Endre, Puskin, Lermontov, Baudelaire és Hobo megzenésített verseit játszotta el a közönségnek.

A Csatárlánc baráti társaság 2010-ben, az árvíz idején jött létre azzal a céllal, hogy ahol csak tudnak, segítenek a bajba jutott embereknek, tudtuk meg Karlowits-Juhász Orchideától, a társaság alapítójától. Ez után fogyatékos gyerekek életét tették vidámabbá különböző programok szervezésével, de szívesen segédkeztek a Máltai Szeretetszolgálat idősek otthonában is. Legutóbb azt tűzték ki célul, hogy megmentik a szentléleki, 14. századi pálos kolostorromot, annak kövei ugyanis vészesen omlanak, és gyönyörű, gótikus boltívét már csak az alátámasztás tartja. A rom templomrésze tehát megerősítésre szorul, a kolostorrész pedig feltárásra. Erre vállalkoznak is a Herman Ottó Múzeum régészei, akik mellé önkénteseket keres a Csatárlánc társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában