Helyi közélet

2012.02.27. 15:02

Kocsonyafesztivál: a szervezők szerint 300 ezren voltunk

Miskolc - "Minden mérvadó szakember szerint soha nem látott méretű volt az idei, 12. Miskolci Kocsonyafesztivál. A jó időben majd háromszázezer ember szórakozott Miskolc belvárosában a három nap alatt" - számol be róla az esemény hivatalos oldala.

Miskolc - "Minden mérvadó szakember szerint soha nem látott méretű volt az idei, 12. Miskolci Kocsonyafesztivál. A jó időben majd háromszázezer ember szórakozott Miskolc belvárosában a három nap alatt" - számol be róla az esemény hivatalos oldala.

"A szervezők köszönik az itt lakók türelmét, s a számtalan önkéntes segítségét, s köszönik Miskolc lakóinak, hogy ismét a magukénak érezték a fesztivált! Köszönjük, Miskolc!" - írja a Kocsonyafesztivál portálja.

Aki a rendezvény három napja alatt kilátogatott a miskolci belvárosba, hasonlóan érezhet, hiszen valóban több ezren szórakoztak nappal és az esti koncertek alatt (és után) a Kocsonyafesztiválon. Némi túlzással már-már a Riói karnevált, vagy éppen a New orleansi fesztiválok hangulatát idézte az embertömeg, a kulturális és kulinális élvezetek sokasága.

Hétfő reggelre azonban derekasan elbontották és eltakarították az illetékesek a fesztivál (bel)város nyomait, hiszen semmi sem emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hétvégén milyen csődület is volt a Széchenyi- és a környező utcákban. Mindössze egy-két helyen lehet felfedezni némi olaj(?)foltot és néhány eldobott és otthagyott italos palackot, dobozt.

(BOON)


Miskolc - Péntektől vasárnapig a békák és kocsonyák városa lett Miskolc. A rendezvény sokakat vonzott az ország minden részéből. Olvasóinkat kérdeztük a miskolci Kocsonyafesztiválról.

Nem mindennapi produkciónak lehettek szem -és fültanúi azok, akik a Kocsonyafesztivál forgatagában a Hősök tere felé bóklásztak szombat délután.

Ózd, Miskolc - Ózdról is sokan ellátogattak a miskolci Kocsonyafesztiválra, köztük Kerékgyártó Mihály fotós is, aki a nagyszabású rendezvény számos pillanatát megörökítette gépével.

Nyírbátor, Miskolc - Készíts kocsonya alapot Miskolc belvárosában, főzd hosszan, türelmesen, majd végy egy másik utcai, friss levegős fesztivált, vedd annak eszenciáját, s mielőtt a miskolci kocsonyát tálalnád, díszítsd azt a nyírbátori Sárkánnyal! Jó étvágyat!

Miskolc - A vidámságé és a gasztronómiáé volt a főszerep az idei Kocsonyafesztiválon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában