Helyi közélet

2012.02.12. 16:11

Ismét a Kavicsos jegesében a Kövesdi Vasember

Mezőkövesd - Vasárnap délelőtt immár nyolcadik alkalommal merült a jég alá a "Kövesdi Vasember", azaz Bajzát László a helyi Kavicsos tóban.

Mezőkövesd - Vasárnap délelőtt immár nyolcadik alkalommal merült a jég alá a "Kövesdi Vasember", azaz Bajzát László a helyi Kavicsos tóban.Nagyon köszönöm, hogy ennyien kijöttek. Köszöntöm a fővárosi tűzoltókat, a kollégáimat, a Neptun Búvár Klub - sorolta a jeges vízbe merülés a tűzoltóként dolgozó Bajzát László, aki a több száz fős nézőközönségnek elárulta azt is, hogy "ilyen jellegű bemutató sem Magyarországon, sem Európában nincs, csak itt, Mezőkövesden". Mielőtt rövid bemelegítés után belekezdett volna a nem mindennapi "mutatványba", a Kövesdi Vasember elmondta: a jég alatti táv 28 méteres, a jég vastagsága 24 cm, a víz 0,5 fok, míg a külső hőmérséklet -8 Celsius fok.

Ráfagy az emberre

Miközben a publikum - némi képzavarral élve - hüledezett, kiderült az is, hogy Bajzát László novembertől készült a február 12-ei Kavicsos tavi bemutatóra, amiben nem mellékesen a Neptun búvárai segítették. "A végén megtörülközni sem lehet majd, mert olyan hideg van, hogy ráfagy az emberre."

Exponáltak a mobiltelefonok, tátotta a száját kicsi és nagy, amikor Bajzát László alámerült a Kavicsos jegesében. A Gibraltári szorost is megjárt vasember nem sokkal később a közönség ovációja közepette úgy ahogy eltűnt az egyik lékben, tűnt fel a másikban. "Köszönöm! Nagyon köszönöm!" - mondta egy magyar trikolorral a kezében és tapsolta meg a publikumot, miközben lapogatta, üdvözölte a kövesdi embersorfal.

(JLI)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában