Helyi közélet

2012.02.15. 15:38

Hol számíthatunk hóakadályokra?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A szerda délutáni órákra már a helyközi autóbuszközlekedésben is érezteti hatását az intenzív havazás.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A szerda délutáni órákra már a helyközi autóbuszközlekedésben is érezteti hatását az intenzív havazás.A kora délutáni órákban még mindenhol közlekednek a Borsod Volán Zrt. járatai, egyelőre nagyobb késésekkel sem kell számolni, 5-10 perces csúszások előfordulnak. A Bodrogköz térségében azonban már számítanak nehézségekre. A késő délutáni-esti órákra Cigánd, Tiszakarád, Bodroghalom térségében fordulhatnak elő hóakadályok és járhatatlan utak, de a Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól és a Magyar Közút Zrt.-től a társaság azt az információt kapta, hogy 16 óra körül, amikor a legtöbb járat indul, mindenképpen tisztítják majd az érintett utakat.

Késő délutánra Köröm-Girincs közötti útviszonyok érintik a Miskolc-Kesznyéten és a Tiszaújváros-Kesznyéten-Bőcs viszonylatokat. Jelenleg még közlekednek a járatok, de a helyzet folyamatosan változhat, időnként elakadt személygépjárművek is gondot okoznak. Probléma esetén késő délután várhatóan kerülő utakon közlekednek (Miskolc-Kesznyéten viszonylaton Muhi-Sajólád felé, Tiszaújváros-Kesznyéten-Bőcs viszonylaton Tiszaújváros-Sajólád-Bőcs és Tiszaújváros-Kesznyéten útvonalakon). Miskolc-Mezőkövesd-Eger viszonylaton Andornaktálya közelében árokba csúszott kamion miatt jelenleg Maklár felé kerülnek járataink.

A megye többi részén egyelőre fennakadás nélkül, esetleg kisebb késésekkel közlekednek a Borsod Volán járatai, kaptuk a tájékoztatást a Borsod Volán Zrt.

Kisebb késésekkel

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. ezzel szemben arról adott hírt, hogy a délelőtti állapothoz képest nincsen változás a közlekedésben. A hóesés ellenére járműveink továbbra is jellemzően menetrend szerint indulnak, ugyanakkor a közúti forgalom az útviszonyoknak megfelelően lelassult, ezért néhány perces késéssel érkeznek a célállomásra.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában