Helyi közélet

2012.02.03. 15:33

Hidasban is fagyszünetet tartanak

Hidasnémeti - A hideg időjárás miatt hétfőtől a hidasnémeti iskolát és óvodát is bezárják.

Hidasnémeti - A hideg időjárás miatt hétfőtől a hidasnémeti iskolát és óvodát is bezárják.

Becse Csaba polgármester lapunknak elmondta: a fagyszünetet egy hétre tervezik, így tudnak kicsit spórolni a fűtéssel. Gázzal fűtik ugyanis az egy épületben található iskolát és óvodát, körülbelül 200-250 ezer forint megtakarításra számítanak. Ezenkívül a konyhát is bezárják egy hétre, így a közétkeztetés is szünetel. A szülők meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét és étkeztetését, de mivel a konyha a rászoruló időseknek is főz, a körükben is felmérték, hogy kinek van szüksége segítségre. Egy-két idős ember jelezte csak, hogy kéri a házi gondozó támogatását.

Mint arról korábban már írtunk, a megyében fagyszünetet tartanak Forrón, Kesznyétenben és Girincsen is.


Miskolc - A kollégiumok felkészültek, ha kell, maradhatnak a diákok.

Taktakenéz - „Sajnos arra kényszerülünk, hogy néhány napra bezárjuk az iskolát” – mondta az Észak-Magyarországnak Molnár Tibor, Taktakenéz polgármestere. „Ma reggel már nem is tartjuk meg az órákat".

Miskolc - A nagy hidegre való tekintettel a miskolci népkonyhán 200 rászoruló számára biztosítanak egy-egy tál meleg ételt hétvégén is - tudtuk meg a hírt Duberné Dunaveczki Évától, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjétől.

Kesznyéten, Girincs - Újabb iskolákat zártak be a megyében a rendkívüli hideg miatt. Kesznyétenben egy hétig, Girincsen két hétig maradnak otthon az iskolások és az óvodások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában