Helyi közélet

2012.02.18. 15:05

Erdélyből érkeztek, magyar állampolgárok lettek

Felsődobsza, Halmaj - Felsődobszán és Halmajon is ünnepélyes állampolgársági eskütételt tartottak szombaton.

Felsődobsza, Halmaj - Felsődobszán és Halmajon is ünnepélyes állampolgársági eskütételt tartottak szombaton.

Mikházáról és Nyárádköszvényesről, azaz Erdélyből érkeztek azok, akik öt hónappal ezelőtt kérvényezték honosításukat. Szombaton pedig letehették az állampolgári esküt és átvehették a magyar állampolgárságot igazoló papírokat. Az ünnepségeken résztvett dr. Wetzel Tamás miniszteri biztos is, aki elmondta lapunknak: mióta lehetőség van rá, azóta 120 ezer határontúli magyar kérte a honosítást.

Felsődobsza és Halmaj a két erdélyi település testvértelepülései, ezért adtak helyet az ott élők állampolgrsági eskütételének.

Janka István és családja Felsődobszán lettek magyar állampolgárok. A családfő elmondta: megtiszteltetésnek érzi, hogy megkapta ezt a lehetőséet. „Számomra az összetartozást jelenti” – fogalmazott.

Az eskütételen a miniszteri biztos mellett ott voltak dr. Ódor Ferenc, a terület országgyűlési képviselője is, valamint Luterán András, Felsődobsza polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában