Helyi közélet

2012.02.20. 12:26

Bűnmegelőzés a gyülekezetekben

Kazincbarcika - A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság 2010. őszén bűnmegelőzési programot indított, mellyel az idős, egyedülálló emberek áldozattá válásának megelőzését célozták meg és az egyházakon keresztül szólították meg az érintetteket.

Kazincbarcika - A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság 2010. őszén bűnmegelőzési programot indított, mellyel az idős, egyedülálló emberek áldozattá válásának megelőzését célozták meg és az egyházakon keresztül szólították meg az érintetteket. A rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön működő egyházakat keresték meg és ajánlották fel a lehetőséget, hogy egyházi rendezvényeken szólnak a gyülekezeti tagokhoz. A kezdeményezésnek pozitív fogadtatása volt, így megkezdődtek a *templomjárások*. Az elmúlt év végén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetése és az egyházak képviselői konzultációt tartottak, ahol értékelték a program eltelt egy évét. Általános vélemény volt, hogy azt folytatni kell, sikerét a statisztikai adatok (trükkös lopások csökkenése) és a résztvevők visszajelzései egyaránt igazolták. A bűnmegelőzési program jelenleg is működik. Legutóbb a Varbói Református Egyházközségben * az ökumenikus imahét záró rendezvényén * több felekezet tagjai előtt Szternai Tamás r. őrnagy a Sajószentpéteri Rendőrőrs parancsnoka tartott bűnmegelőzési előadást, ahol elsősorban a *trükkös lopások* megelőzése, az egyedül élő, idős emberekre való nagyobb odafigyelés szükségessége volt a téma.

Az eseményen jelen volt dr. Toldi-Tóth Gábor r. alezredes kapitányságvezető és Csomós József a Tiszáninnei Református Egyházkerület püspöke is. A gyülekezeti alkalmat követően lehetőség nyílt arra is, hogy az egyházi és rendőri vezetők kötetlen formában beszélgessenek a közbiztonság és bűnmegelőzés, az együttműködés további lehetőségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában