Helyi közélet

2012.02.23. 08:07

Avasi gyilkosság: Vádaskodik a gyanúsított

Miskolc - A szakértői állásfoglalásra még mindig várni kell.

Miskolc - A szakértői állásfoglalásra még mindig várni kell.Egyelőre még nem készült el az a haemotológiai jelentés, amitől az avasi emberölés vádlottja azt reméli, hogy – legalábbis részben – tisztázhatja őt. A férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják, mert az ügyészség álláspontja szerint ő mészárolta le több késszúrással azt a 27 éves miskolci nőt, aki életében ott támogatta, ahol tudta, és akinek a holttestét az avasi lakótelepen találták meg 2009 őszén.

A férfi bűnösségét több bizonyíték is alátámaszthatja: megtalálták a DNS-ét az áldozat körme alatt, rajta pedig marásból eredő sérülések voltak, ami dulakodásra, az áldozat védekezésére utalhat. A lány pokrócba csavart holttestét saját kocsijában egy olyan helyen hagyta a gyilkos, amit a vádlott – valamikor a közelben lakott – jól ismerhet. A lányt úgy találták meg, hogy a vádlott mobiltelefonjának helyét meghatározta a szolgáltató. A férfi pénzzel tartozott a lánynak, akinek, lakásfelújítása miatt, szüksége lett volna rá. Az áldozat mellett a kocsiban egy újságot is találtak a rendőrök, amin a férfi véres ujjnyomára bukkantak. A vádlott védekezése szerint ez úgy kerülhetett a papírra, hogy ő korábban olvasta a lapot, amin rajta maradt az ujjnyoma, a lány vére pedig később került rá, amikor a gyilkosság történt, de ekkor ő nem volt ott. A haemotológiai szakértő feladata annak eldöntése, hogy hogyan keletkezhetett a sorsdöntőnek számító ujjnyom, de a szakértői intézet olyan mértékben leterhelt, hogy a soron kívüli vizsgálatok is csak hónapok alatt készülhetnek el.

Az eljárás érdekessége, hogy a vádlott elfogultsággal vádolta meg az ügyét tárgyaló bírói tanácsot, és ennek bizonyítékait lapunk tudósításaiban véli felfedezni – holott éppen kollégánk és úgy általában a sajtó figyelme jelenthet számára plusz garanciákat arra nézve, hogy ügyében a bíróság kellő objektivitással foglal állást.

A héten megtartott soron következő tárgyaláson a Miskolci Törvényszék újabb tanúkat hallgatott meg. Az ügy állásáról folyamatosan beszámolunk.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában