Helyi közélet

2012.01.20. 16:02

Több jó minőségű, magyar terméket

Miskolc - Nem a szankciókra helyezik a hangsúlyt, hanem a szakmai továbbképzésre.

Miskolc - Nem a szankciókra helyezik a hangsúlyt, hanem a szakmai továbbképzésre.

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség tevékenységét értékelte és az integráció hatását mutatta be Demeter Ervin kormánymegbízott, a megyei Kormányhivatal vezetője pénteken Miskolcon. Elmondta: új helyszínen, megújult filozófiával dolgozik a felügyelősség, mely munkájáról tájékoztatva a különböző nagy tömegeket vonzó civil rendezvényeken többek között a Diósgyőri Várban és Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét eseményein jelentek meg információs pultjaikkal. A működés lényege, hogy az ellenőrzések során nem a szankciókra helyezik a hangsúlyt, hanem a szakmai továbbképzésre - hangsúlyozta a kormánymegbízott. A Nemzeti Fogyasztói Termékkosár bevezetéséről, jelentőségéről és a Fogyasztóvédelmi Konzultáció eredményéről Pintér István főigazgató, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője számolt be. Kifejtette: a cél az, hogy minél több jó minőségű, magyar termék jelenjen meg a kereskedelemben. A termékkosár iránytűként igyekszik szolgálni a vásárlóknak, hogy megbízható forrásból származó, kifogástalan minőségű termékeket vásároljanak.

Megírhatják véleményüket

A létrehozott honlapon a vásárlók megírhatják tapasztalataikat az egyes termékekkel kapcsolatosan, szavazhatnak a legjobbakra. Az eljárást a szolgáltatások terén is tervezik bevezetni - mondta a főigazgató. A kiváló termékek megkülönböztetését hivatott szolgálni a Fogyasztóbarát embléma, melyet az a termék nyerhet el, amely nem csak kiemelkedő minőségű, de valamilyen az előírásokon túlmenő szolgáltatással emeli értékét. A felügyelőség vezetője kiemelte Magyarország az előkelő 3. helyen áll európában a veszélyes termékek kiszűrését illetően. A Fogyasztóvédelmi Konzultáció megyei tapasztalatairól Horváthné Szendrei Szilvia, a megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség felügyelője beszélt. Elmondta a kitöltött kérdőívek alapján számos hasznos információhoz jutottak, többek között arról, hogy az áruházaknál a beszállítók arányát rögzíteni kell, a vállalkozói kultúra jelen helyzetében az ellenőrzés hatákonyságának növeléséhez a hatósági jogkört bővíteni kell - a válaszolók többségének véleménye szerint. A megyében 108 vállalkozás szerepel az úgynevezett pozitív listán, amely országosan is jó arány - tudtuk meg.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában