Helyi közélet

2012.01.28. 18:17

Síbörze Miskolcon az Ifiházban

Miskolc - A csapadékszegény időjárás jelentősen befolyásolja a forgalmat.

Miskolc - A csapadékszegény időjárás jelentősen befolyásolja a forgalmat.

Nagyjából kéthetes periódusokban rendezik a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban a téli sportok művelői között közkedvelt Síbörzéket.

A szombati rendezvényen - az ezzel egyidőben más helyszíneken tartott hóshow-k és börzék miatt - a szokásostól némileg kevesebben voltak, de kiváló minőségű felszerelések között válogathatott az érdeklődő - tájékoztatott Kozma István, a Miskolci Kultúrális Központ menedzsere, aki mintegy 20 éve foglalkozik börzék szervezésével. A téli sporteszközök csere-beréjén a futó és sikló lecek és bakancsok mellett snowboard-okat, korcsolyákat és mindenféle sport öltözéket lehet kapni használt és vadonatúj formában. A hószegényebb terepre nagyon keresik a futóleceket, aki mozogni szeretne nem kell messze utaznia, várni a nagy hóra, az eszköz segítségével könnyedén (és kiadósan) - sportolhat - tudjuk meg. Ha a gyerek kinőtte korcsolyáját, síbakancsát érdemes magunkkal vinni, másik vásárlása esetén minőségtől függő áron beszámítják az árusok. Az se tartson vissza, ha bizonytalanok vagyunk a sílecek beállítását illetően, szaktanáccsal és a kötések bakancsméret, magasság és súly szerinti egyénre szabásával segítenek a szakemberek. A használtak mellett vadonatúj felszerelések is vannak és gyakran baráti áron juthatunk minőségi sporteszközhöz - mondja el a szervező. A téli szünetben sok iskola szervez sítábort, őket is igyekzenek elérni, hogy a diákok kitudják cserélni elhasznált sportszereiket vagy fejleszteni tudjanak felszerelésükön.

A legközelebbi börzét - ez eddigi tervek szerint az idén utolsót - február 11-én tartják az Ifiházban, de az sem kizárt - ha az időjárás úgy alakul -, hogy lesz még ráadás - jelzi Kozma István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában