Helyi közélet

2012.01.17. 17:02

Névnapján fogták el a pince-tolvajt Szikszón

Szikszó - Rendőri figyelőszolgálat segítségével sikerült elfogni a Szikszói Rendőrőrs parancsnokának és társainak a pincefeltörő tolvajokat.

Szikszó - Rendőri figyelőszolgálat segítségével sikerült elfogni a Szikszói Rendőrőrs parancsnokának és társainak a pincefeltörő tolvajokat.

A Szikszói Rendőrőrsre tett feljelentést egy férfi, miszerint borházába betörtek és onnan borászati kellékeket és különböző dolgokat tulajdonítottak el. A borházhoz tartozó pince bejárata a 2010. évi árvíz következtében beomlott és azóta hullámpalákkal került lefedésre. A betörő elmozdította a helyéről palákat és azon keresztül jutott fel a borházba.

Információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a tolvajok másnap este még vissza akarnak menni az otthagyott értéktárgyakért. A Szikszói Rendőrőrs parancsnoka figyelőszolgálatot szervezett éjszakára, amikoris a sértett 20 éves fiával együtt elrejtőztek a borházban. Az akció eredménnyel járt, ugyanis éjszaka 11 óra körüli időben a figyelők hangokat hallottak a borház elől, majd a beszélgetők hátramentek a pincelyuk hullámpalával fedett részéhez.

Ezt követően palacsörömpölést hallottak, majd a pincelyukból a borház felé vezető lépcsőről mozgást észleltek. Ezután valaki felnyitotta az ajtót és belépett a borházba.

Az őrsparancsnok felkapcsolta a lámpakapcsolót és a világosban a lépcső tetején megpillantotta az egyik 30 éves helyi elkövetőt. A rendőrök azonnal elfogták a férfit, illetve az egyik járőr a másik tettes után indult, aki közben elmenekült a helyszínről. Az elfogott pincetolvaj időközben megnevezte a bűntársát, egy szintén helyi 45 éves férfit, aki figyeléssel volt megbízva.

A járőrök a másik elkövető lakására mentek, ahonnan hívásra senki nem jött elő. A lakásba bemenve azonban az ágyból ruhástól előkerült a keresett férfi, aki először azt sem tudta miről van szó, majd beismerte, hogy ő volt ott a borháznál.

A Szikszói Rendőrőrs járőrei mindkét férfit előállították, velük szemben lopás gyanúja miatt folyik eljárás, melyet a hatóság bíróság elé állítással tervez befejezni.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában