Helyi közélet

2012.01.20. 08:45

Megkérdeztük: Mit jelent önnek a kórusmuzsika?

Miskolc - Péntek este rendezik a Miskolci Múzsa Díj díjátadó jubileumi gálaműsorát a színházban. Ennek apropóján kérdeztük a Múzsa-díj Alapítvány támogatóit, tagjait, hogy mit jelent számukra a kórusmuzsika?

Miskolc - Péntek este rendezik a Miskolci Múzsa Díj díjátadó jubileumi gálaműsorát a színházban. Ennek apropóján kérdeztük a Múzsa-díj Alapítvány támogatóit, tagjait, hogy mit jelent számukra a kórusmuzsika?

Dr. Patkó Gyula: -  A 10. Múzsa Díjnak, szimbolikus értéke is van: gyermekek, a jövő reménységei kapják ezt a rangos díjat. Számomra mindig szívet melengető érzés hallani a gyermekek kórusát, hisz reménységet is hoznak az ember szívébe.

Dr. Barkóczi István: - Nem áll hozzám túl közel a kórusmuzsika, mert műszaki ember vagyok, de mivel gyermekkórusról van szó, ez sokat jelent számomra. Tehetséges gyerekeket látni bármilyen művészeti ágban szívet melengető érzés.

Hajnal József: - Nagyon kedvelem a kórusmuzsikát, személyes érintettség okán is. A lányom és más családtagjaim is énekeltek (énekelnek) kórusban. Azokat az embereket, akik életben tartják a kórusmozgalmat, nagyon meg kell becsülni!

Puskás Péter: - Közel áll hozzám minden olyan művészeti ág, amely gazdag kifejező eszközzel és nagy hagyományokkal rendelkezik, így a kórusmuzsika is. Külön öröm számomra, hogy gyermekekből álló csoport nyerte a díjat.

Ágoston László: - Szeretem a kórusmuzsikát, főleg akkor, ha gyerekek énekelnek. Őket hallgatva a jövőbe vetett hitem erősödik. A kórusvezetők a közösségi életre is nevelik a gyerekeket, akik az énekléssel élményt adnak és kapnak.

Dr. Dobrik István: - Számomra rendkívül sokat jelent a kórusmuzsika, mert zenészcsaládban élek. A feleségem és a lányom is énekelt a Fazekas iskola kórusában, így külön öröm számomra, hogy a gyermekkar nyerte el idén a díjat.


Miskolc - Péntek este rendezik a Miskolci Múzsa Díj díjátadó jubileumi gálaműsorát a színházban.

Miskolc - A Miskolci Múzsa Díj alapítója úgy fogalmaz, a díj évről évre fényesebb.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában