Helyi közélet

2012.01.19. 10:41

Lefülelt áramtolvajok Ózdon

Ózd - Térfigyelő kamera rögzítette Ózdon az áramtolvajok akcióját. A rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőket.

Ózd - Térfigyelő kamera rögzítette Ózdon az áramtolvajok akcióját. A rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőket. Az Ózdi Rendőrkapitányság térfigyelő központjának ügyeletese január 17-én este fél hét körül arra lett figyelmes, hogy a Dózsa György út melletti egyik villanyoszlop környékén három személy gyanúsan viselkedik. Nemsokára az egyik férfi felmászott a villanyoszlopra és arra egy kábelt próbál csatlakoztatni. Mindezt a térfigyelő kamerarendszer rögzítette.

A jogsértést észlelve a helyszínre érkező rendőrök elől megpróbáltak elmenekülni a térfigyelő kamerán látott személyek. Egyikük egy közelben lévő családi házba szaladt be, majd cipőstől, ruhástól ágyba bújt, igazoltatására így került sor. A másik férfi a villanyoszlop melletti háztetőn éppen vezetékekkel foglalatoskodott egy kb. 3 m-es akasztós végű bot társaságában. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy azért van a tetőn, mert éppen a kábeltévét szereli. Azonban a környéken kábeltévé vezeték nincs, illetve az alkalmi szerelő lakóhelyére áram sem volt bekötve, hogy arról televíziót lehessen működtetni. A három igazoltatott férfi a rendőrök kérdéseire tevékenységükkel kapcsolatosan egymásnak ellentmondó válaszokat adott, egyikük azt is letagadta, hogy a többieket ismeri. A rendőri intézkedés alkalmával az is megállapítást nyert, hogy a szolgáltató éppen aznap távolította el jogosulatlan áramvételezés miatt a villanyvezetéket a "kábeltévé szerelő" családi házáról.

Az áramtolvajok lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt előállításra kerültek az Ózdi Rendőrkapitányságra.

Az Ózdi Rendőrkapitányságon áramlopás miatt 2011-ben több mint 200 büntetőeljárás indult, az idei nyomozáselrendelések száma pedig már 35 - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában